Les grans inundacions deixen setze morts a Turquia, Grècia i Bulgària, mentre remet el temporal

Les autoritats gregues han descrit la tempesta Daniel com un fenomen meteorològic “inèdit”, amb el rècord de 754 litres per metre quadrat en 24 hores

Imatges aèries de les inundacions a Grècia després del pas de la tempesta Daniel / Reuters

Un total de setze persones han mort els últims tres dies per les tempestes i riuades a Turquia, Bulgària i Grècia. En aquest últim país encara persisteixen les inundacions i continuen les operacions de rescat, si bé el pronòstic meteorològic ha millorat.

Els equips de salvament turcs han trobat el cadàver d'un home de 53 anys aquest dijous de vesprada. És l'últim cos que faltava per trobar des que una riuada a la província de Kirklareli, fronterera amb Bulgària, causà la mort de sis persones allotjades en un complex turístic de bungalous sense llicència, en una vall fluvial.

A aquests sis morts s'afigen dos morts més dimecres a Istanbul, on les fortes pluges també van causar inundacions i riuades.

La pluja remet a les zones afectades

Encara que els serveis meteorològics turcs han alertat del risc de nous aiguats i riuades a la zona occidental d’Anatòlia, a penes s'han registrat precipitacions durant el dia. Al sud-est de Bulgària, on dimarts van morir quatre persones en les riuades, també ha deixat de ploure i no queden persones en situació d'emergència. Per a divendres no s'esperen pluges.

La policia de trànsit ajuda els turistes a la costa de la mar Negra a tornar pels camins practicables i s'intenta recuperar el servei d'hotels, després de completar-se el drenatge dels habitatges afectats.

Grècia, el país més afectat

La tempesta Daniel, que des de dimarts ha causat riuades i inundacions a la regió grega de Magnèsia, continua assotant la zona, encara que el Servei Meteorològic Nacional indica que demà hi haurà “poques pluges” a les zones damnificades.

Almenys quatre persones han mort per les riuades i onze estan desaparegudes, entre elles una parella d'austríacs que estaven de vacances a la regió de Pèlion.

Centenars de persones estan atrapades a la terrassa de les cases o en habitatges de dues plantes a les quals van acudir per a posar-se fora de perill a la regió de Karditsa. Els bombers i l'exèrcit han llançat aquest migdia una àmplia operació de rescat amb basses i set helicòpters, mentre que a la capital de Magnèsia, Volos, unes 200.000 persones continuen per tercer dia consecutiu sense subministrament d'aigua.

Les autoritats gregues han descrit la tempesta Daniel com un fenomen meteorològic “inèdit”. Les precipitacions al poble de Zagorà dimarts passat van marcar un rècord de 754 litres per metre quadrat en 24 hores, quasi el doble del màxim històric registrat el 2009.

També et pot interessar

stats