La guerra empitjora amb un atac ucraïnés a Donetsk que deixa almenys 25 morts

S'ha produït quan s'intensifiquen els combats en el front oriental ucraïnés, on les tropes russes han aconseguit alguns avanços, mentre que Ucraïna ha intensificat els atacs amb drons

Un funcionari rus examina els cossos de les víctimes del bombardeig del mercat d'aliments a Donetsk, a l'est d'Ucraïna, el 21 de gener
Un funcionari rus examina els cossos de les víctimes del bombardeig del mercat d'aliments a Donetsk, a l'est d'Ucraïna, el 21 de gener / Alessandro Guerra (Efe)

La guerra d'Ucraïna ha empitjorat amb l'atac de l'artilleria ucraïnesa aquest diumenge contra un mercat de Donetsk que ha causat almenys 25 morts i una vintena de ferits, i que ha sigut un dels més cruents contra eixa ciutat, que Kíiv no controla des del 2014.

"Tenim informació confirmada de 25 morts. Almenys vint persones més van resultar ferides, entre elles dos xiquets, tots dos en estat de gravetat mitjana", ha afirmat Denis Puxilin, líder de l'autoproclamada república popular de Donetsk, annexionada per Rússia el setembre del 2022.

Segons Puxilin, que ha qualificat de "monstruós" l'atac, aquest ha sigut perpetrat amb "foc d'artilleria combinat amb projectils de calibre 152 i 155 mil·límetres".

Donetsk, a l'abast de l'artilleria

El mercat afectat per l'atac es troba al districte de Tekstilnik, al sud-oest de Donetsk, que està a una desena de quilòmetres de la línia del front, per la qual cosa està a l'abast de l'artilleria ucraïnesa.

"No tinc dubte que aquest nou crim atroç de l'exèrcit ucraïnés estarà entre els temes centrals de la reunió del Consell de Seguretat de l'ONU sol·licitada per Rússia per al 22 de gener", ha escrit en Telegram el número dos de la missió permanent russa en l'organisme mundial, Dmitri Polianski.

L'atac contra la ciutat de Donetsk s'ha produït en un moment en què s'intensifiquen els combats en el front oriental ucraïnés, on les tropes russes han aconseguit alguns avanços els últims dies, segons l'Institut per a l'Estudi de la Guerra (ISW).

Kíiv resta importància als progressos russos

El portaveu de les Forces Terrestres d'Ucraïna, Volodímir Fitio, ha admés que les tropes russes han capturat la localitat de Krojmalne, a la regió nord-oriental de Khàrkiv, però ha restat importància a aquesta acció.

Mentre que, sobre el terreny, les tropes russes semblen portar la iniciativa, Ucraïna ha intensificat de manera considerable els atacs amb drons, no sols en les zones on es lliuren els combats, sinó també contra la rereguarda profunda de Rússia.

Drons ucraïnesos ataquen regions russes

Les defenses antiaèries han abatut cinc drons ucraïnesos d'ala fixa sobre les regions russes de Smolensk i Tula, totes dues sense frontera amb Ucraïna, segons el Ministeri de Defensa de Rússia.

Simultàniament, a l'atac amb drons, va començar un incendi en una terminal del port fluvial d'Ust-Luga, a uns cent quilòmetres a l'oest de Sant Petersburg i 850 quilòmetres al nord d'Ucraïna.

Fonts de la intel·ligència militar d'Ucraïna han assegurat que l'incendi en la terminal portuària, operada per la gasística russa Novatek, el va causar l'impacte d'un dron ucraïnés.

També et pot interessar

stats