Hamàs anuncia la mort “en misterioses circumstàncies” d'un dels ostatges israelians a Gaza

Es desconeix la identitat del mort, però la milícia sunnita està investigant les circumstàncies de la seua defunció

Habitatge en ruïnes a Gaza aquest dijous pel conflicte entre Israel i Hamàs
Imatge d'arxiu dels habitatges de Gaza destrossats per les bombes / Amir Cohen (Reuters)

El braç armat de Hamàs, les Brigades Ezzeldín Al-Qassam, ha anunciat este dilluns la mort d'una de les persones israelianes segrestades durant els atacs del mateix Hamàs el 7 d'octubre del 2023. Fins al moment no han transcendit detalls sobre el succés ni la identitat del mort.

Fonts de les Brigades Ezzeldín Al-Qassam han indicat en declaracions al diari palestí Filastin, vinculat a Hamàs, que “un presoner enemic ha mort recentment al nord de Gaza sota circumstàncies misterioses”. Concretament, l’home hauria mort “en una de les zones de combat”.

Les mateixes fonts han indicat que no desvelaran la identitat del mort “per motius de seguretat” i que s’estan investigant les circumstàncies de l’incident.

De moment, les autoritats israelianes no s’han pronunciat al respecte.

Vora un centenar de persones de les 250 que Hamàs va segrestar el 7 d’octubre del 2023 continuen a la Franja de Gaza, tot i que alguns càlculs apunten que només unes 60 continuen amb vida. Els atacs de Hamàs d’eixa jornada deixaren al voltant de 1.200 morts, segons les autoritats israelianes.

Després d’estos atacs, l’exèrcit d’Israel va començar una ofensiva que dura fins al dia de hui, més d’un any després, i que ha deixat ja més de 42.600 palestins i palestines morts. A estes morts cal sumar les més de 750 víctimes mortals de Cisjordània i Jerusalem Est a mans de les forces de seguretat israelianes.

També et pot interessar

stats