Harris assegura que treballa per un alto el foc al Líban i Gaza

Els Estats Units continuen oferint ajuda militar a l’estat d’Israel, que ha rebut 17.900 milions de dòlars en l’últim any 

Soldats israelians en els voltants de la frontera amb el Líban
Soldats israelians als voltants de la frontera amb el Líban / Atef Safadi (EFE)

La vicepresidenta dels Estats Units i candidata demòcrata en les pròximes eleccions presidencials, Kamala Harris, ha remarcat que "estan treballant sense parar" per a arribar a un alto el foc al Líban i la Franja de Gaza.

"Necessitem que estes guerres acaben, definitivament hem de desescalar el que està passant a la regió", ha emfatitzat davant dels mitjans de comunicació des de Los Angeles.

En esta línia, el secretari d'Estat dels EUA, Antony Blinken, va reiterar divendres durant una telefonada amb el primer ministre libanés, Najib Mikati, el compromís del seu país amb una "solució diplomàtica" al conflicte al Líban, on l'exèrcit israelià ha llançat una ofensiva terrestre al sud amb bombardejos a Beirut.

En dotze dies de conflicte ja han mort 2.100 libanesos i libaneses, 400 dels quals milicians segons Tel-Aviv. En este mateix període, l'executiu israelià ha reportat catorze morts de soldats sionistes a la frontera amb el Líban.

El sud d'Europa també demana un alto el foc

Este divendres, els líders de nou països del sud de la Unió Europea (UE), reunits a la localitat costanera xipriota de Pafos, també han demanat un alto el foc al Pròxim Orient i han expressat la seua preocupació per l'escalada de violència entre Israel i Hezbol·là.

"Demanem un alto el foc immediat al llarg de la línia blava i el subministrament oportú d'ajuda humanitària al Líban", han declarat en un comunicat conjunt els governs d'Espanya, Croàcia, Eslovènia, França, Grècia, Itàlia, Malta, Portugal i Xipre.

Xifra rècord d'ajuda militar dels EUA a Israel

La pressió internacional perquè Israel pare l'escalada militar a la regió no s'ha traduït en mesures concretes per a deixar de subministrar armes per part dels Estats Units.

En l'últim any, el govern estatunidenc ha destinat 17.900 milions de dòlars en ajuda militar a Tel-Aviv, la xifra més alta des que els EUA començaren a donar suport militar a Israel el 1959. Així ho explica un informe del centre d'investigació Projecte el Cost de les Guerres de la Universitat de Brown. Les dades no inclouen, però, tot el suport financer que s'ha oferit des de Washington des del 7 d'octubre de 2023.

També et pot interessar

stats