Hezbol·là ataca tropes d'Israel a la frontera amb el Líban

La Mitja Lluna Roja palestina denuncia que una família de nou membres ha sigut massacrada en un bombardeig contra dos cases a Gaza, que suma setze víctimes mortals més

Un xiquer desplaçat contempla un campament improvisat al carrer de la plaça dels màrtirs de Beirut
Un xiquet desplaçat contempla un campament improvisat al carrer de la plaça dels Màrtirs de Beirut / Amr Abdallah Dalsh (Reuters)

La milícia xiïta Hezbol·là ha afirmat este dimecres que ha llançat un atac contra les tropes israelianes en una zona fronterera amb el Líban, just l'endemà que el règim hebreu va assegurar haver matat el suposat nou líder del grup, Hashim Safi Al-Din, i va anunciar l'enviament de més soldats al país musulmà. Mentrestant, la guerra a Gaza continua engrossint la llista de víctimes mortals i l'última nit de bombardejos perpetrats per Israel ha causat setze morts més, nou d'una mateixa família.

La frontera entre Israel i el Líban s'ha convertit en el nou punt calent del conflicte en les últimes setmanes. Hezbol·là ha assegurat en un comunicat que han bombardejat l'exèrcit del règim sionista amb míssils i projectils d'artilleria mentre estos intentaven avançar. Afirmen que han aconseguit impactar-los de manera directa, però sense donar més detalls. El moviment xiïta libanés es fa ressò que l'atac va fer activar les sirenes a Metula, població al nord d'Israel i fronterera amb el Líban. Paral·lelament, les autoritats israelianes han confirmat sobre la mateixa hora que s'han activat les sirenes en esta zona del país.

Els atacs de Hezbol·là a soldats israelians s'han intensificat amb obusos d'artilleria i coets en les hores posteriors que Israel diguera que havia matat dos successors del líder assassinat de la milícia. Este grup armat, que té el suport de l'Iran, ha estat llançant projectils contra Israel durant un any en paral·lel a la guerra de Gaza, però ara ha entrat en la lluita armada en enfrontaments terrestres i assegura que ha fet retrocedir les tropes enemigues.

L'escalada al Líban i la guerra d'un any d'antiguitat entre Israel i Hamàs a Gaza ha alçat el temor d'un conflicte més ampli al Pròxim Orient que podria absorbir l'Iran i la superpotència aliada d'Israel, els Estats Units. El conflicte s'ha intensificat de manera espectacular en les últimes setmanes al Líban, ja que Israel ha dut a terme una sèrie d'assassinats dels principals caps de Hezbol·là i ha llançat operacions terrestres al sud del Líban que s'han expandit encara més esta setmana. Un portaveu de l'exèrcit d'Israel s'ha negat a dir quantes tropes hi havia al Líban, però se sap que quatre divisions de les forces militars estan operant a la frontera, cosa que significa que hi ha milers de soldats desplegats.

Continua la sagnia a Gaza

A Gaza, les bombes han deixat setze morts durant la matinada d'este dimecres, entre ells una família de nou membres, en atacs israelians al nord i centre de la Franja. Ací ja es freguen les 42.000 víctimes mortals des del 7 d'octubre del 2023. Segons sanitaris dels equips d'emergències de la Mitja Lluna Roja palestina, la família va ser massacrada en el bombardeig contra dos cases, pròximes al mercat local, al barri de Shejaiya, a l'est de la ciutat de Gaza.

Paral·lelament, en l'àrea central del campament de refugiats de Nuseirat, els sanitaris han confirmat haver recuperat tres cossos sense vida, entre ells el d'un xiquet, en un altre bombardeig d'un caça contra una residència. Segons Wafa, les víctimes han sigut traslladades a l'Hospital Al-Awda de la zona. A més, en les primeres hores del dia, quatre persones més han perit, entre els quals hi ha almenys un xiquet, després d'un atac d'aviació al campament de Bureij (centre), àrea que l'exèrcit israelià va ordenar evacuar fa quatre dies a causa dels atacs creixents.

Les incursions israelianes han continuat als voltants de l'Hospital Kamal Adwan, al nord de la Franja de Gaza, on l'exèrcit ha donat fins a este dimecres com a data límit per a l'evacuació forçosa tant de pacients com del personal mèdic.

També et pot interessar

stats