Obri un nou pas fronterer perquè entre ajuda humanitària a la Franja de Gaza

Des del 7 d'octubre han mort més de 19.000 palestins, dels quals al voltant d'11.000 són dones i menors, segons les Nacions Unides

Camions amb ajuda humanitària esperen l'apertura del pas de Kerem Shalom el 13 de desembre de 2023
Camions amb ajuda humanitària esperen l'apertura del pas de Kerem Shalom el 13 de desembre de 2023 / COGAT via X
17 de desembre 2023 - 19:05

Aquest diumenge ha obert el pas fronterer de Kerem Shalom per primera vegada des que començà la guerra entre Israel i Hamàs, el 7 d'octubre, per a permetre l'entrada d'ajuda humanitària. En aquest pas, situat al sud de la Franja de Gaza i controlat per l'estat hebreu, haurien entrat 79 camions humanitaris que de moment estarien bloquejats en els controls israelians. 

“Des de hui, els camions d'ajuda de l'ONU seran sotmesos a controls de seguretat i es transferiran directament a Gaza a través de Kerem Shalom, per a complir el nostre acord amb els Estats Units. Això augmentarà el volum diari d'ajuda humanitària que entra a Gaza i es lliura a la població”, ha anunciat l'organisme del Ministeri de Defensa israelià que gestiona les qüestions civils de Gaza i Cisjordània (COGAT) en la xarxa social X.

Des de l'inici de conflicte bèl·lic i fins hui, l'única via d'accés a la Franja era el pas de Rafah, a la frontera amb Egipte.

Paral·lelament l'exèrcit d'Israel ha anunciat aquest diumenge que ha descobert el "major túnel" de Hamàs, d'uns quatre quilòmetres, a cinquanta metres de profunditat i situat a menys de mig quilòmetre de l'encreuament d'Erez, a la frontera amb Israel al nord de l'enclavament palestí. "S'han gastat milions de dòlars en aquest túnel, centenars de tones de ciment i molta electricitat. En lloc de gastar tots aquests diners en hospitals, escoles, habitatges o altres necessitats dels habitants de Gaza", ha assenyalat des de dins del túnel el contraalmirall Daniel Hagari, portaveu de l'exèrcit israelià.

Després de més de dos mesos de bombardejos i incursions terrestres a la Franja de Gaza, han mort més de 19.000 palestins, dels quals al voltant d'11.000 són dones i menors, segons les Nacions Unides.



També et pot interessar

stats