Israel assegura que 22 dels 129 ostatges que Gaza havia captivat estan morts

La guerra a la Franja de Gaza s'estén al sud del Líban i Hezbol·là ha llançat 30 coets contra objectius al nord d'Israel

Soldats israelians en un carrer de la Franja de Gaza
Soldats israelians, en un carrer de la Franja de Gaza / Reuters

El govern d'Israel assegura que 22 dels 129 ostatges que continuen captius a Gaza estan morts, els cossos dels quals ha afirmat que estan en poder del grup terrorista Hamàs. El portaveu del govern d'Israel, Eylon Levy, en roda de premsa a Jerusalem, ha declarat que van ser "assassinats" per Hamàs.

Levy ha reclamat a Creu Roja que "ha de fer més" per a assistir als ostatges més vulnerables que "han sigut enterrats vius" en la captivitat.

Dels 129 que s'estima que encara estan segrestats, 118 són israelians i 11 estrangers; entre ells, els 22 morts segons les autoritats israelianes.

D'altra banda, 110 ostatges han sigut alliberats amb vida (86 israelians i 24 estrangers), mentre que l'exèrcit israelià ha recuperat els cadàvers d'altres onze; entre ells, tres assassinats per error per soldats israelians.

L'atac de Hamàs a Israel el 7 d'octubre va provocar 1.200 persones i es van emportar uns 240 ostatges a Gaza.

Israel va declarar la guerra al grup jihadista palestí. Va llançar una ofensiva militar a Gaza que deixa almenys 21.110 morts i 55.243 ferits, segons el Ministeri de Sanitat de l'enclavament palestí, controlat per Hamàs.

La guerra a la Franja de Gaza s'estén al sud del Líban

Mentrestant, la guerra a la Franja de Gaza s'estén al sud del Líban i Hezbol·là ha llançat aquesta nit 30 coets contra objectius al nord d'Israel.

Han sigut 30 coets del tipus Katusha contra la colònia jueva de Kiryat Shmona, a uns deu quilòmetres de la frontera amb el Líban. La majoria dels 25.000 habitants ja havien estat evacuats el 10 d'octubre en previsió d'un increment de la tensió a la zona.

Ja en són sis, els atacs d'aquesta classe reivindicats per Hezbol·là, i des d'Israel han llançat una advertència a les autoritats libaneses. Les autoritats israelianes han amenaçat d'envair aquesta part del territori libanés on té les bases la milícia xiïta.

"Si el govern libanés no actua per a evitar els bombardejos, ho farà el nostre exèrcit", ha assegurat Benny Gantz, ministre sense cartera i una de les figures més importants del gabinet de guerra del primer ministre Netanyahu.

Des de Turquia, el president Recep Tayyip Erdogan ha comparat Netanyahu amb Hitler per la crueltat dels atacs israelians contra Gaza.

També et pot interessar

stats