Israel denega l'extensió de nous visats a empleats de l'ONU

La decisió deriva del descontentament per l'actitud de l'organització davant de la guerra a Gaza

Vehicles militars d'Israel es desplacen cap a la franja de Gaza
Vehicles militars d'Israel es desplacen a la Franja de Gaza / Atef Safadi (EFE/EPA/ATEF)

El ministre d'Exteriors israelià, Eli Cohen, ha donat instruccions al personal del seu ministeri per a negar l'extensió de visats i rebutjar-ne les noves sol·licituds per a empleats de l'ONU. És una decisió que prové del descontentament per les pronunciacions de les Nacions Unides en relació amb la guerra entre Israel i Hamàs.

"La conducta de l'ONU des del 7 d'octubre és una vergonya per a l'organització i per a la comunitat internacional començant pel secretari general, que va legitimar els crims de guerra i contra la humanitat; i passant per l'Alt Comissionat pels Drets Humans, que publica libels de sang sense fonament". Són les paraules textuals de Cohen en un missatge en el seu compte d'X (abans Twitter).

Entre els pronunciaments que han generat aquesta desavinença amb l'ONU estan les paraules del secretari general, que va referir-se a la Franja de Gaza com un "infern a la Terra", sotmesa a una catàstrofe humanitària per l'ofensiva israeliana. També es va condemnar l'alt nombre de víctimes civils que s'ha cobrat el conflicte, més de 20.600 en huitanta dies.

Israel ja va retirar el visat a la coordinadora de l'ONU, Lynn Hastings, per a desplaçar-se a Jerusalem per assumptes humanitaris. "Deixarem de treballar amb qui coopera amb la propaganda de l'organització terrorista Hamàs", ha publicat Cohen.

També et pot interessar

stats