Israel intensifica l'ofensiva i ataca més d'un centenar d'objectius de Hamàs a Gaza

L'Exèrcit israelià informa que ha enviat en les últimes hores "dotzenes" d'avions de combat contra "accessos a túnels, infraestructura i llocs militars" del grup terrorista palestí

Un soldat israelià en un carrer de la Franja de Gaza enmig del conflicte en curs entre Israel i Hamàs
Un soldat israelià en un carrer de la Franja de Gaza enmig del conflicte en curs entre Israel i Hamàs / Ministeri de Defensa d'Israel (Reuters)

Israel ha informat aquest dimarts de l'atac a més d'un centenar d'objectius de Hamàs a Gaza, on manté amb duresa la seua ofensiva militar contra el grup terrorista de la Franja. També informa de noves baixes en les seues files, amb dos militars morts i quatre greument ferits, entre ells, un oficial.

En un comunicat, l'Exèrcit d'Israel ha indicat que ha enviat en les últimes hores "dotzenes" d'avions de combat contra "accessos a túnels, infraestructura i llocs militars" de Hamàs a l'enclavament costaner'.

A més, l'Exèrcit israelià ha abatut a suposats milicians del grup jihadista palestí en atacs aeris en suport a les tropes terrestres per a evitar que col·locaren un explosiu prop d'un tanc israelià en Jabalia, al nord de Gaza, i ha matat "més de deu 'terroristes'" en Khan Yunis, en el sud.

La font informa també de la troballa d'instal·lacions del Gihad Islàmic en el barri de Tuffah, a la ciutat de Gaza, amb armes, explosius, equips militars i "documents d'intel·ligència".

Des que Israel va començar l'ofensiva terrestre el passat 27 d'octubre, 158 militars israelians han mort i 2.023 han resultat ferits, segons dades de l'Exèrcit.

El líder de Hamàs a Gaza, Yahya Sinwar, va manifestar el dilluns que el grup islamista ha atacat a uns 5.000 soldats israelians, dels quals "un terç d'ells van morir, un altre terç va resultar greument ferit i l'últim terç permanentment incapacitat".

Més de 20.000 gazians morts

L'atac de Hamàs en sòl israelià el passat 7 d'octubre va provocar més de 1.200 morts i uns 240 segrestats. Després, Israel va declarar la guerra i va llançar una ofensiva militar amb almenys 20.674 gazians morts, el 70% civils, inclosos més de 8.000 xiquets, i 54.536 ferits, segons el Ministeri de Sanitat de la Franja, controlat per Hamàs.

També et pot interessar

stats