Joe Biden abandona la carrera presidencial

El president dels Estats Units ofereix el seu "total suport" perquè Kamala Harris siga la candidata demòcrata en les eleccions del 5 de novembre

Joe Biden, actual mandatari dels Estats Units / Europa Press

L'actual president dels Estats Units, Joe Biden, en un comunicat publicat en les xarxes socials este diumenge, ha anunciat que es retira de la carrera presidencial per a les pròximes eleccions, que se celebraran el 5 de novembre.

El fins ara candidat dels demòcrates, que ha agraït el suport dels seus votants, ha assegurat "que ha sigut un honor servir com a president" i que, si bé la seua intenció era seguir amb la reelecció, ha decidit fer un pas arrere "pel millor interés del partit i del país".

El mandatari estatunidenc també ha informat que es dirigirà a la nació en uns dies per a donar més detalls sobre la seua decisió.

A més, el president, en una publicació posterior en X, ha mostrat la seua "total confiança" en Kamala Harris per a ser la candidata del partit demòcrata i "derrotar Trump".

Precisament, és Harris la que més fort sona per a substituir Biden. I és que, en les últimes enquestes, la vicepresidenta era vista amb bons ulls per sis de cada deu votants demòcrates.

La decisió de Biden arriba després d'unes setmanes especialment difícils per al candidat demòcrata, que havia baixat estrepitosament en les enquestes des del cara a cara amb Donald Trump del passat 28 de juny. Aleshores, un Biden a qui costava filar missatges, amb frases dubitatives i problemes de veu, va encendre una polèmica sobre el seu estat de salut i les seues capacitats que no ha deixat de créixer.

Altres intervencions públiques durant la campanya van fer augmentar el descontentament entre les files demòcrates. L'última setmana, almenys una trentena de congressistes demòcrates, un terç del total, van demanar a Biden públicament que es retirara. Inclús una figura tan destacada del partit com l'exvicepresident Barack Obama va afirmar que Biden havia de "reconsiderar seriosament" la seua candidatura.

Trump: "Biden mai va ser apte per al càrrec"

Trump ha assegurat diumenge després que el president demòcrata, Joe Biden, abandonara la seua carrera a la reelecció que mai va ser apte per al càrrec.

"El corrupte Joe Biden no era apte per a postular-se per a president i, certament, no és apte per a ocupar el càrrec. Mai ho va ser!", ha declarat el republicà en un missatge en la xarxa social Truth, en el qual no va fer cap referència a la vicepresidenta.

El magnat novaiorqués ha aprofitat l'ocasió per a arremetre contra la política migratòria de l'administració Biden, que, al seu juí, ha permés l'entrada de milions de migrants "sense control", molts dels quals provenen "de presons, institucions psiquiàtriques", segons ha dit.

"Patirem molt a causa de la seua presidència, però molt ràpidament remeiarem el mal que ha causat", ha afirmat Trump, qui ha donat per fet que guanyarà les eleccions del 5 de novembre.

També et pot interessar

stats