Kamala Harris: "El llegat de Joe Biden durant els últims tres anys no té parangó en la història moderna"

La vicepresidenta estatunidenca ha lloat el president en el seu primer acte com a aspirant després de la renúncia de Biden

Biden, Harris i Pelosi, en una imatge d'arxiu
Biden, Harris i Pelosi, en una imatge d'arxiu / Sarabeth Maney (Europa Press)

La vicepresidenta estatunidenca, Kamala Harris, ha lloat este dilluns en el seu debut com a aspirant presidencial el "profund amor" pels EUA del president Joe Biden i ha destacat que ell ha fet més en un mandat que altres antecessors en dos.

"El llegat d'assoliments de Joe Biden durant els últims tres anys no té parangó en la història moderna. En un mandat ja ha superat el llegat de la majoria dels presidents que han servit dos mandats en el càrrec", ha dit Harris en el primer acte com a aspirant després de la fi de la campanya electoral de Biden, que li va donar suport per a enfrontar-se a l'expresident Donald Trump al novembre.

Al jardí sud de la Casa Blanca i amb desenes de periodistes —càmeres de televisió i fotògrafs amb el focus en ella—, Harris ha elogiat, a més, l'"honestedat" i "integritat" de Biden, així com el seu "profund amor" pels EUA que, segons ella, l'han guiat a l'hora de prendre la decisió de posar fi a la campanya.

Pelosi dona suport a Harris

Este mateix dilluns, l'expresidenta de la Cambra de Representants estatunidenc, Nancy Pelosi, ha traslladat suport a la vicepresidenta dels EUA en la carrera a la Casa Blanca. "Hui, amb immens orgull i optimisme il·limitat en el futur del nostre país, done suport a la vicepresidenta Kamala Harris per a la presidència dels Estats Units. El meu suport entusiasta a Kamala Harris per a la presidència és oficial, personal i polític", ha apuntat en una carta.

Pelosi, una figura de gran pes dins del Partit Demòcrata, ha defés que coneix Harris des de fa dècades i que ha vist la "força i coratge" com a defensora de les famílies treballadores i la seua lluita pel dret de les dones a triar sobre el seu cos.

També et pot interessar

stats