Kamala Harris rep el suport del matrimoni Obama com a candidata a la presidència dels EUA

El suport de l'expresident, l'últim pes pesant demòcrata que faltava per pronunciar-se, dona l'impuls definitiu a la candidatura de Harris a la Casa Blanca

La vicepresidenta dels EUA Kamallah Harris rep la telefonada del matrimoni Obama
La vicepresidenta dels EUA Kamala Harris rep la telefonada del matrimoni Obama / Campanya "Harris for president" via Reuters

L'expresident dels Estats Units Barack Obama i la seua dona, Michelle Obama, han donat el suport a la carrera presidencial de la vicepresidenta demòcrata Kamala Harris i han dit que faran tot el possible per a portar-la a la Casa Blanca.

En un vídeo electoral de menys d'un minut, el matrimoni Obama ha difós una conversa telefònica de la parella amb Harris. "Cridem per a dir que Michelle i jo no podríem estar més orgullosos de donar-li suport i fer tot el possible perquè supere esta elecció i arribe al Despatx Oval", se sent dir a l'expresident dels EUA en l'espot, difós en els seus comptes personals a la xarxa social X.

En menys d'una setmana des de la retirada del president Joe Biden, Harris ha rebut el suport de grans pesos pesants del Partit Demòcrata, com l'expresidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, i tots els governadors demòcrates del país, alguns dels quals sonaven com a possibles candidats. Tanmateix, tots els ulls estaven posats en Obama, que, fins ara, només havia tingut paraules de suport per al treball de Biden i la seua decisió de retirar-se de la carrera presidencial.

"La causa sagrada d'este país és més gran que qualsevol de nosaltres". Joe Biden s'ha mantingut fidel a estes paraules una vegada i una altra durant tota una vida de servei al poble estatunidenc. "Gràcies, president", va escriure Obama el dimecres en X, després que l'actual mandatari fera les primeres declaracions per a explicar la decisió de posar fi a la seua campanya de reelecció.

Harris ja té assegurat el suport dels delegats necessaris per a fer-se amb la nominació en la Convenció Nacional Demòcrata d'agost i la seua campanya ha batut un rècord de recaptació.

També et pot interessar

stats