Kamala Harris aconsegueix els suports necessaris per a convertir-se oficialment en candidata demòcrata

La votació de delegats del partit conclou dilluns, però la vicepresidenta ja ha superat el llindar dels 1.976 vots que garanteixen la candidatura

Kamala Harris rep els suports per a convertir-se en la candidata demòcrata
Kamala Harris rep els suports per a convertir-se en la candidata demòcrata / M. Pio Roda (EFE)

Kamala Harris ja es pot convertir, oficialment, en la candidata demòcrata a la presidència dels Estats Units. La vicepresidenta va obtindre este divendres els vots de delegats necessaris per a convertir-se matemàticament en la nominada del Partit Demòcrata per a les eleccions presidencials del 5 de novembre.

Tot i que el termini de votació dels compromissaris està obert fins dilluns, Harris va superar el llindar dels 1.976 delegats necessaris per a garantir la seua nominació. 

Minuts després que el president del Comité Nacional Demòcrata (DNC), Jaime Harrison, confirmara la majoria de suports per a la candidata, Kamala Harris va comparéixer per a agrair la confiança que el partit ha posat en ella i assegurar que se sent "honrada" per haver sigut elegida per a substituir el president, el demòcrata Joe Biden. 

El DNC havia donat de termini fins este dimarts perquè es presentaren altres candidatures, però finalment Harris va ser l'única aspirant a la nominació demòcrata. La nominació serà oficial este dilluns i quedarà escenificada en la Convenció Nacional Demòcrata que comença el dia 19 a Chicago (Illinois).

Kamala Harris recapta 310 milions de dòlars al juliol, més del doble que Trump

La campanya presidencial del Partit Demòcrata va anunciar este divendres que va recaptar 310 milions de dòlars al juliol, una xifra que van qualificar de "rècord" i que va ser impulsada per una allau de donacions després que el president, Joe Biden, passara el relleu com a candidat a la vicepresidenta, Kamala Harris.

La dada és més del doble que els 139 milions de dòlars reportats per la campanya del candidat republicà, l'expresident Donald Trump, durant el mateix mes.

També et pot interessar

stats