Kamala Harris tria Tim Walz, governador de Minnesota, com a vicepresident

Se'l considera el més progressista dels tres aspirants finalistes per al càrrec

Tim Walz, governador de Minnesota i aspirant a vicepresident dels Estats Units
Tim Walz, governador de Minnesota i aspirant a vicepresident dels Estats Units / Reuters / Brian Snyder

La candidata presidencial demòcrata, Kamala Harris, ha triat el governador de Minnesota, Tim Walz, com a company de fórmula per a la vicepresidència si guanya les eleccions de novembre. Tots dos apareixeran per primera vegada junts en públic este dimarts de vesprada en un míting a Filadèlfia, on donaran el tir d'eixida a una gira pels estats frontissa del país, que són clau per a assegurar el camí a la Casa Blanca.

Tim Walz, de 60 anys, és el governador de Minnesota des del 2019, càrrec per al qual va ser reelegit el 2022. En eixe estat va ser professor de Geografia i entrenador de futbol en un institut, on va aconseguir que el seu equip guanyara el campionat estatal del 1999. El salt a la política el va fer el 2006, quan va ser congressista per Minnesota a la Cambra de Representants dels Estats Units, càrrec per al qual el van reelegir diverses vegades fins al 2019.

Se'l considera el més progressista dels tres aspirants finalistes a la vicepresidència. Els altres dos candidats eren el governador de Pensilvània, Josh Shapiro; i el senador d'Arizona Mark Kelly.

El nom de Walz no figurava en les primeres apostes, però va emergir amb força després de diverses aparicions públiques. Podria atraure votants treballadors del cinturó industrial de l'Oest Mitjà, però se l'ha criticat per retardar el desplegament de la Guàrdia Nacional durant les protestes després de l'assassinat de George Floyd el 2020.

També et pot interessar

stats