El Kremlin es mostra disposat a estudiar el "pla de la victòria" de Zelenski

El president d'Ucraïna ha començat hui dilluns un viatge als Estats Units durant el qual presentarà esta proposta

Zelenski , als Estats Units
Zelenski, als Estats Units / EFE

El Kremlin s'ha mostrat este dilluns disposat a estudiar l'anomenat "pla de la victòria" que el president ucraïnés, Volodímir Zelenski, té previst presentar esta setmana durant el seu viatge als Estats Units. "Quan hi haja informació per mitjans oficials, nosaltres, per descomptat, ho estudiarem amb deteniment", ha dit Dmitri Peskov, portaveu presidencial, en la seua roda de premsa telefònica diària.

Zelenski ha començat hui dilluns un viatge als Estats Units durant el qual presentarà este "pla de la victòria" al president Joe Biden així com als dos candidats a la Casa Blanca, Kamala Harris i Donald Trump. Segons la premsa, el pla inclou garanties de seguretat, un programa d'assistència econòmica, el compromís per a futurs subministraments d'armament, inclosos míssils de llarg abast, i pressions diplomàtiques perquè Rússia accepte asseure's a negociar un arranjament pacífic del conflicte.

La portaveu del Ministeri d'Exteriors rus, Maria Zakhàrova, va assegurar el dissabte passat que Rússia no participarà en cap cimera de pau per a Ucraïna que es base en la fórmula proposada pel president ucraïnés. "Els representants de Rússia no han participat ni participaran en cap reunió del procés de Bürgenstock (ciutat suïssa on es va celebrar la primera cimera per a la pau a Ucraïna sense participació russa). Este procés no té res en comú amb la cerca de solucions", va afirmar en un comunicat. No obstant això, va matisar que Rússia no rebutja "una solució politicodiplomàtica de la crisi" que es base en les condicions plantejades a mitjan juny pel president Vladímir Putin. Putin va proposar a Kíiv que retire les seues tropes de les quatre regions annexionades per Moscou (Donetsk, Luhansk, Kherson i Zaporíjia) i renuncie als seus plans d'ingressar en l'OTAN, a canvi d'un immediat alto el foc i el començament de negociacions de pau.

Segons tots els experts Rússia no mourà fitxa amb vista a unes possibles negociacions de pau amb Ucraïna fins que expulse definitivament les tropes enemigues de la regió fronterera de Kursk, on van penetrar el passat 6 d'agost.

També et pot interessar

stats