L'ambaixador iranià a Espanya avisa que si Israel repeteix els atacs, la resposta serà "més forta que mai"

El diplomàtic assegura que la situació al Líban podria seguir els mateixos passos que Gaza

Roda de premsa de l'ambaixador de l'Iran a Espanya
Roda de premsa de l'ambaixador de l'Iran a Espanya / EFE/ Borja Sanchez-trillo

L'ambaixador de l'Iran a Espanya, Resa Zabib, ha advertit este dimecres que si Israel repeteix els seus atacs contra territoris, ciutadans o interessos iranians, el seu país respondrà de manera "estricta, decisiva i més forta que mai".

En una roda de premsa a Madrid, Zabib ha remarcat que el seu país té com a línia roja "qualsevol agressió contra la integritat territorial iraniana, sòl iranià i interessos clau de l'Iran".

L'ambaixador ha afegit que el seu govern està "totalment preparat" per a prendre mesures defensives per tal de protegir els seus "interessos legítims" i defensar la seua "integritat i sobirania territorial, contra qualsevol acte militar agressiu i ús de força il·legal".

El representant diplomàtic iranià ha fet una crida a Israel i els seus aliats a la contenció per a evitar una escalada de les agressions. "Estem en contra de la guerra. No ho veiem necessari, i fem una crida als que fan costat al règim israelià que paren este tipus d'agressions contra altres nacions i països a la regió", ha dit.

Ha explicat que el seu país va aplicar mesures d'"autocontenció" durant diversos mesos per a no respondre al que consideren agressions d'Israel a interessos del seu país, com ara l'assassinat del líder polític de Hamàs, Ismail Haniyeh, el juliol passat en la capital iraniana, o l'assassinat este divendres del líder de Hezbol·là Hassan Naslarà a Beirut.

Zabib ha acusat Israel de ser incapaç de "parar un any de genocidi a Palestina" i l'ha culpat del fet que les agressions "s'hagen estés al Líban", amb el "mateix patró de conducta d'anar contra civils innocents".

L'Iran assegura que la situació al Líban podria ser com la de Gaza

El responsable iranià ha reconegut que, si les accions del règim d'Israel no canvien, i continuen les seues amenaces d'incursions i atacs al Líban, es pot donar un escenari similar al que actualment es viu a la Franja de Gaza. "Per això és una responsabilitat moral per a tothom parar este comportament inhumà i agressiu", ha conclòs.

Segons ha indicat el portaveu iranià, l'atac d'este dimarts amb 200 míssils va ser l'única resposta possible. "No vam tindre una altra opció més que reaccionar", ha dit.

El diplomàtic s'ha desmarcat del que ha descrit com "un règim sionista", que "constantment considera objectius legítims per a l'agressió i la massacre civils innocents i infraestructura civil". Per contra, ha justificat l'operació de l'Iran que considera basada "en principis ètics" i "la legalitat humanitària internacional".

De fet, Zabib ha assenyalat que el seu país està "satisfet i feliç" pel resultat de l'atac d'ahir, en el qual segons la Guàrdia Revolucionària iraniana, el 90% dels projectils van aconseguir els blancs previstos.

També et pot interessar

stats