L'economia de la zona euro va créixer un 0,4% durant el tercer trimestre
Este repunt millora en dos dècimes el que es va registrar entre abril i juny
El producte interior brut (PIB) de la zona euro i del conjunt de la Unió Europea va créixer un 0,4% el tercer trimestre respecte dels tres mesos anteriors, per la qual cosa ha augmentat dos dècimes per a les dos regions el ritme d'expansió observat durant el segon trimestre, segons les dades publicades este divendres per Eurostat.
En comparació amb el mateix trimestre de l'any previ, el PIB va augmentar un 0,9% en la zona euro i un 1% a la UE enfront de l'augment interanual del 0,5% en l'eurozona i el 0,8% a la UE del trimestre anterior. En el tercer trimestre del 2024, el PIB dels Estats Units va repuntar al 0,7% després de la millora també del 0,7% del primer trimestre, mentre que, en comparació amb el mateix trimestre de l'any anterior, el PIB estatunidenc va augmentar un 2,7%.
Entre els estats de la UE per als quals es disposa de dades del tercer trimestre, els majors avanços del PIB van correspondre a Irlanda (+3,5%), Dinamarca (+1,2%) i Lituània (+1,2%). Per contra, les majors contraccions es van registrar en el PIB d'Hongria (–0,7%) i Letònia (–0,2%).
En el cas d'Espanya, el creixement del PIB en el tercer trimestre es va mantindre en el 0,8% trimestral, mentre que en comparació amb el mateix període de 2023 va ser del 3,4%.
L'ocupació creix un 0,2%
D'altra banda, el nombre de persones ocupades va augmentar un 0,2% en la zona euro i es va mantindre estable a la UE en el tercer trimestre de 2024, en comparació amb el trimestre anterior. En el segon trimestre de 2024, l'ocupació havia crescut un 0,2% en la zona de l'euro i un 0,1% a la UE.
En comparació amb el mateix trimestre de l'any anterior, l'ocupació va augmentar un 1% en la zona euro i un 0,7% a la UE en el tercer trimestre del 2024, després d'un creixement del 0,9% en totes dues zones en el segon trimestre de 2024. En el tercer trimestre, els països amb major creixement de l'ocupació van ser Croàcia (+1,5%), Irlanda (+1,2%) i Malta (+1%). Per contra, el descens més gran es va donar a Romania (–3,1%), Estònia (–1,2%) i Letònia (–0,6%).