L'esquerra francesa ix al carrer per a intentar mobilitzar el seu electoral contra l'auge de l'extrema dreta

Durant el cap de setmana estan previstes 200 concentracions i manifestacions en tot França

Manifestació contra l'extrema dreta a París
Manifestació contra l'extrema dreta a París / Reuters/Benoit Tessier

Desenes de milers de persones es manifesten este cap de setmana en tot França convocades pels cinc grans sindicats del país per a clamar contra l'auge de l'extrema dreta, i amb la perspectiva del triomf de Reagrupament Nacional (RN), el partit de Marine Le Pen, en les eleccions legislatives del mes de juliol.

RN va guanyar diumenge les eleccions europees a França amb més del 30% dels suports, enfront del 14% dels vots que va obtindre Renaixement, el partit de l'actual president de la república francesa, Emmanuel Macron. Arran d'això, el cap de l'executiu va comparéixer la mateixa nit electoral per a anunciar un avançament dels comicis legislatius que se celebraran en primera volta el 30 de juny i en segona el 7 de juliol.

Així, amb una nova possible victòria del partit ultradretà Reagrupació Nacional, que es va imposar en el 93% dels municipis francesos en les europees, i després que els partits d'esquerra hagen pactat presentar-se sota una gran coalició, cinc sindicats han cridat a manifestar-se este cap de setmana.

"Hem d'evitar esta catàstrofe organitzada per Emmanuel Macron i Marine Le Pen", ha subratllat des de la marxa de París Sophie Binet, secretària general de la Confederació General del Treball (CGT), que s'ha mostrat esperançada perquè des del començament de la setmana estan observant "una forta dinàmica d'unió", ha dit en al·lusió al Front Popular format per la França Insubmisa (LFI), el Partit Socialista (PS), els Ecologistes i el Partit Comunista (PCF).

Entre dissabte i diumenge estan previstes 200 concentracions i manifestacions en tot França. El ministeri de l'Interior ha xifrat en 250.000 els manifestants este dissabte en tot el país, d'ells 75.000 a París, mentre que la CGT ha elevat la xifra a 640.000 manifestants a França i 250.000 a París.

L'expresident Hollande serà candidat a diputat pels socialistes

L'expresident François Hollande serà candidat a les eleccions legislatives amb el Front Popular en el seu antic feu electoral de Corresa. Fonts de l'entorn d'Hollande han confirmat este dissabte a l'emissora France Info la informació, que havia revelat el diari La Montagne, i han indicat que en les pròximes hores l'antic cap de l'Estat es dirigirà a la premsa.

També et pot interessar

stats