L'esquerra francesa es manifesta contra del nomenament del conservador Barnier

Reclamen al president Macron que nomene primer ministre el líder de França Insubmisa, Jean-Luc Mélenchon

Milers de persones es manifesten a París contra el nomenament de Michel Barnier com a primer ministre / EFE/EPA/YOAN VALAT

Milers de manifestants, convocats per partits, sindicats i organitzacions d'esquerres, han eixit este dissabte als carrers de diverses ciutats de França en les vora 150 manifestacions convocades per a protestar arran del nomenament com a primer ministre del conservador Michel Barnier pel president, Emmanuel Macron.

El líder de la França Insubmisa (LFI), Jean-Luc Mélenchon, ha sigut un dels líders polítics presents en la desfilada de París, que ha començat en la plaça de la Bastilla, on ha assenyalat que esta serà "una batalla que durarà temps". A més, Mélenchon ha confirmat la seua intenció de presentar una moció de censura contra Barnier, que s'han compromés a votar tots els partits d'esquerra quan comencen les sessions en el Parlament.

El Nou Front Popular (NFP), constituït pels partits d'esquerra per a presentar-se a les eleccions legislatives que va convocar Macron de forma anticipada el 30 de juny i el 7 de juliol va obtindre 193 diputats d'un total de 577, i reclama al president poder formar govern en convertir-se en el primer grup en l'Assemblea Nacional.

Per contra, Macron ha optat pel un perfil com Michel Barnier, membre dels Republicans (LR), el partit de la dreta tradicional, que es va quedar amb el 6% dels vots i 47 escons, però que compta amb el suport implícit de la majoria presidencial sortint (166 diputats).

La raó esgrimida per l'Elisi és que era l'únic candidat que no corria el risc de ser tombat ràpidament amb una moció de censura, ja que el partit d'extrema dreta de Marine Le Pen, que es va quedar amb només 142 escons en les legislatives de juliol, ha dit que no votarà una moció de censura contra Barnier, almenys de moment.

També et pot interessar

stats