L'exèrcit d'Israel mata una vintena de persones més, inclòs un xiquet, en una nova nit de bombardejos

Setze dels palestins morts han perdut la vida a Rafah, escenari de la massacre de 45 persones, en l'atac israelià contra un assentament de tendes de campanya

Un home plora la mort de familiars, que transportar en el maleter d'un vehicle, en l'atac de diumenge a Rafah
Un home plora la mort de familiars, que transportava al maleter d'un vehicle, en l'atac de diumenge a Rafah / Mohammed Salem (Reuters)

L'exèrcit d'Israel ha matat més de vint persones en una nova nit de bombardejos a la Franja de Gaza. Els atacs tenen lloc 48 hores després de la massacre del campament de Rafah, en què va assassinar vora 45 palestins, alguns d'ells cremats vius, en un atac que va incendiar les tendes de campanya que els donaven recer. Israel havia declarat la zona com a segura.

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, sobre el qual pesa una orde de detenció del Tribunal Penal Internacional per crims de guerra i de lesa humanitat, ha qualificat la matança de "tràgic error". Assegura que ja s'investiga "l'incident", que té l'origen en una suposada operació selectiva per a matar dos membres de Hamàs.

Va passar al barri de Tel al-Sultan, al nord-oest de la ciutat, on en la matinada d'este dimarts han tornat a reportar-se bombardejos, encara que no ha transcendit si hi ha morts ni ferits. Estos atacs mantenen atrapats el personal mèdic de Metges Sense Fronteres (MSF) que opera al centre d'estabilització de la ciutat, on s'atenen els pacients més greus, segons ha denunciat l'ONG.

Setze palestins més han perdut la vida en les últimes hores a la ciutat, refugi per a més d'un milió de desplaçats en l'extrem sud de l'enclavament, on viuen amuntegades i sense cap servei de sanejament ni aigua potable. Els projectils i l'artilleria israeliana n'ha matat set a la zona d'Al Hashash i altres set al campament de refugiats d'Al Baraksat. També han assassinat un ancià i un xiquet de deu anys el barri de Zourob. La família del menor ha dit en Al-Jazeera que l'han matat quan fugien a la recerca d'algun lloc segur del barri de Zourob, on les forces israelianes han intensificat els atacs. Esta matinada s'ha documentat la presència de vehicles militars, excavadores, helicòpters i drons combinada amb el llançament de fum i bengales.

L'exèrcit ha matat sis persones més en un atac prop de l'hospital Kamal Adwan, a la localitat ed Beit Lahia, al nord de Gaza, en què també ha resultat ferit un metge. El centre sanitari va deixar de funcionar fa més d'una setmana després d'un dur setge militar.

Reunió urgent del Consell de Seguretat de l'ONU

L'operació militar a Gaza ja ha mort de més de 36.000 persones. Hui està previst que es reunisca el Consell de Seguretat de les Nacions Unides, a petició d'Algèria per a avaluar la situació humanitària a la Franja després del bombardeig de diumenge. El coordinador especial de l'ONU per al procés de pau a Orient Mitjà, encarregat de la qüestió palestina, Tor Wennesland, ha demanat les autoritats israelianes una "investigació exhaustiva i transparent" sobre l'atac.

El secretari general de Nacions Unides, António Guterres, va condemnar este dilluns l'atac i va demanar que pare "este horror". "Condemne les accions d'Israel que han matat a desenes de civils innocents que només buscaven refugi d'este mortífer conflicte. No hi ha cap lloc segur a Gaza. Este horror ha d'acabar", va escriure Guterres en el seu compte de X.

També et pot interessar

stats