L'expresident rus Medvédev: "La Tercera Guerra Mundial està cada vegada més a prop"

Denuncia l'increment de l'ajuda militar de l'OTAN a Ucraïna i afirma que l'operació militar continuarà perquè "l'agrupació nazi de Kíiv renuncie a convertir-se en membre de l'OTAN"

Dmitry Medvedev visita el camp d'entrenament militar de Prudboi a la regió de Volgogrado, Rússia
Dmitri Medvédev visita el camp d'entrenament militar de Prudboi a la regió de Volgograd, Rússia / Yekaterina Shtukina (Sputnik/Reuters)

El vicepresident del Consell de Seguretat de Rússia, Dmitri Medvédev, ha advertit que "la Tercera Guerra Mundial està cada vegada més a prop" a causa de l'increment de l'ajuda militar dels països de l'OTAN a Ucraïna.

"L'Occident delirant no podia inventar una altra cosa. Predictibilitat al màxim nivell, fins a la idiotesa. De fet, és un atzucac. La Tercera Guerra Mundial està cada vegada més a prop", ha escrit en Telegram Medvédev, president de Rússia entre 2008 i 2012.

L'exmandatari ha subratllat que en la cimera de l'OTAN de Vílnius s'ha acordat augmentar l'ajuda militar a Ucraïna "amb tot el possible: míssils, bombes de raïm i avions".

"Què significa això per a nosaltres? És evident: l'operació militar especial a Ucraïna continuarà amb els mateixos objectius", ha afegit. I ha precisat que un d'ells és que l'"agrupació nazi de Kíiv renuncie a convertir-se en membre de l'OTAN".

Ucraïna continua l'ofensiva al sud i a Bakhmut 

Mentrestant, les forces armades ucraïneses continuen l'ofensiva al sud i als voltants de la ciutat de Bakhmut, al front oriental, on consoliden les posicions recuperades en els últims dies, segons ha dit aquest dimecres el portaveu de l'Estat Major de Kíiv, Andrí Kovalov.

L'exèrcit ucraïnés va informar el dilluns de l'alliberament en els flancs de Bakhmut d'un total de 24 quilòmetres quadrats des que va començar la contraofensiva fa més de cinc setmanes.

L'Estat Major ucraïnés ha explicat aquest dimecres que les tropes ucraïneses han repel·lit atacs russos en algunes zones del front de Bakhmut i a Avdíivka, Màrinka i Liman, també a l'est.

Més al sud, al sud-oest de la província de Donetsk i l'oest de la de Zaporíjia, les forces de Kíiv continuen les seues accions ofensives en els eixos de Melitópol i Berdiansk", on “consoliden” les posicions recuperades i destrueixen els sistemes enemics que revelen la seua posició en intentar repel·lir els atacs d'Ucraïna.

En aquesta zona del front, la contraofensiva ucraïnesa havia recuperat 169 quilòmetres quadrats i una desena de pobles.

També et pot interessar

stats