L'helicòpter en què viatjava el president iranià es troba en parador desconegut després de realitzar un aterratge forçós

Centenars de persones s'han congregat al mausoleu de l'Imam Reza, a Mashad, ciutat natal del mandatari de 63 anys, per a resar per la salut del president iranià

Iran's and Azerbaijan's presidents visit Qiz-Qalasi dam in north-western Iran
Raisí ha inaugurat este diumenge una presa amb el president de l'Azerbaidjan / EFE/EPA/IRANIAN PRESIDENTIAL OFFICE
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
19 de maig 2024 - 16:19 Actualitzat: 19 de maig 2024 - 17:36

L'helicòpter amb què viatjava este diumenge el president de l'Iran, Ebrahim Raisi, ha hagut de realitzar un aterratge forçós en el nord-oest del país, i es troba en parador desconegut; a hores d'ara es desconeix l'estat del mandatari, segons ha informat l'agència oficial IRNA i la televisió estatal.

Les autoritats iranianes no han explicat la causa de l'aterratge forçós i han posat en marxa una operació per a localitzar l'aparell en el qual viatjaven Raisi i altres alts càrrecs del país, sense èxit fins ara a causa de la situació climatologia adversa.

"Després de l'anunci de l'accident de l'helicòpter que transporta al president, s'han enviat equips de rescat", ha indicat el president de la Mitja Lluna Roja, Babak Mahmoud, als mitjans de comunicació iranians.

Concretament, s'han enviat 40 equips de rescat a la zona de Kalibar i Warzghan, a la província de l'Azerbaidjan Oriental, on s'ha produït l'incident. No obstant això, la situació climatologia adversa i la boira estan dificultant les tasques de rescat, segons ha explicat el ministre de l'Interior de l'Iran, Ahmad Vahidi. “Estem esperant que els equips de rescat arriben al lloc”, ha declarat.

L'helicòpter forma part d'una comitiva de tres aeronaus; juntament amb el president viatgen el ministre iranià d'Afers Estrangers, Hosein Amir Abdolahian, i el governador de l'Azerbaidjan Oriental, Malik Rahmati, entre altres alts càrrecs iranians.

Raisi ha inaugurat este diumenge una presa juntament amb el seu homòleg azerbaidjanés, Ilham Alíev, a la frontera entre els dos països, un projecte que els mandataris han qualificat de pas endavant en les relacions bilaterals.

El mandatari ultraconservador va arribar al poder el 2021, després d'imposar-se en les eleccions presidencials amb la participació més baixa en la història de la República Islàmica. Durant el seu govern s'ha intensificat la repressió contra activistes, dones i crítics amb el règim.

La televisió iraniana emet resos per Raisi

Centenars de persones s'han congregat en el mausoleu de l'Imam Reza, huité imam dels xiïtes, a la ciutat nord-oriental de Mashad, ciutat natal del mandatari de 63 anys, per a resar per la salut del president iranià. La televisió estatal iraniana ha emés imatges dels feligresos resant el tawassul (invocació) liderats per un clergue.

També et pot interessar

stats