L'huracà Helene deixa cent morts als EUA, la majoria a Carolina del Nord

El govern ha autoritzat una declaració de "gran desastre" per a agilitzar les tasques d'assistència

Les inundacions provocades per l'huracà Helene cobreixen els carrers d'Asheville, Carolina del Nord,
Inundacions provocades per l'huracà Helene als carrers d'Asheville, Carolina del Nord / Billy Bowling (EFE)

L'huracà Helene ha deixat prop de cent morts en sis estats del sud-est dels Estats Units, com Carolina del Nord, on es comptabilitzen la majoria dels morts, i el govern ha autoritzat una declaració de "gran desastre" per a agilitzar les tasques d'assistència. L'últim recompte oficial de víctimes les xifrava en un total de 93 en sis estats. El més afectat és Carolina del Nord, on els funcionaris van comptabilitzar 36 morts; 25 a Carolina del Sud, inclosos 2 bombers; 17 a Geòrgia; 11 a Florida; 2 a Virgínia, i altres 2 a Tennessee.

El número podria augmentar, segons el canal CBS, que xifra els morts en 105, amb trenta decessos al comtat de Buncombe, a Carolina del Nord, una de les zones més afectades. Helene va entrar el dijous a la nit com un huracà de categoria quatre a la costa sud-est de Florida i es va obrir pas cap al nord, amb pluges torrencials i vents huracanats que han provocat escenes devastadores.

Un exemple de la catàstrofe el trobem a Asheville, una localitat parcialment submergida, amb les cases destrossades i els carrers plens d'enderrocs. A més, 280 carreteres estatals encara estan tancades i això dificulta els treballs d'emergència, per la qual cosa les autoritats faciliten, per via aèria, recursos, menjar i aigua a les persones atrapades.

Les penúries s'han agreujat per les apagades que mantenen sense energia a 2,4 milions de persones en els cinc estats del sud-est més afectats, i altres 130.000 en els cinc veïns del nord on es va afeblir l'huracà.

També et pot interessar

stats