L'Iran redueix a 84 el nombre de morts en l'atemptat durant l'aniversari de la mort de Soleimani

El ministre de l'Interior ha indicat que de les 284 persones que van resultar ferides, 220 encara continuen hospitalitzades

Vehicles danyats després de l'atemptat
Vehicles danyats després de l'atemptat / Sare Tajalli (Efe/EPA)

El ministre de l'Interior iranià, Ahmad Vahidi, ha corregit la xifra de morts en l'atemptat terrorista d'ahir dimecres a la ciutat de Kerman. En un primer moment el recompte va ser de 103 víctimes mortals, però ara la xifra és de 83, vint persones menys. Malgrat aquesta correcció, el ministre ha reconegut que hi ha diverses persones "en estat crític i en condicions poc favorables".

El primer ministre va donar la primera xifra després de la visita a diversos hospitals de la zona i citant les dades dels forenses. En la correcció anunciada aquest dijous no s'explica el motiu pel qual el nombre de morts s'ha vist reduït.

El ministre també ha indicat que de les 284 persones que van resultar ferides, 220 encara estan hospitalitzades, la major part estables o només necessiten "cirurgies menors".

Els atemptats terroristes es van produir aquest dimecres quan milers de persones es concentraven al cementeri per a commemorar el quart aniversari de l'assassinat del tinent general Qassem Soleimani, considerat un màrtir de la revolució a l'Iran, que va morir el 2020 en un atac estatunidenc amb drons a l'aeroport de Bagdad.

Segons l'agència oficial IRNA, la primera explosió va tindre lloc a 700 metres de la tomba de Soleimani i la segona a només un quilòmetre.

També et pot interessar

stats