L’ofensiva israeliana a Gaza deixa més de 19.400 morts i 52.200 ferits

El Ministeri de Sanitat de la Franja denuncia que les forces israelianes han comés setze massacres en l'enclavament palestí

Una columna de fum s'alça sobre la Franja de Gaza
Una columna de fum s'alça sobre la Franja de Gaza / Clodagh Kilcoyne (Reuters)

Els morts per l'ofensiva militar d'Israel a Gaza superen els 19.400 i els ferits són més de 52.200, tal com ha informat aquest dilluns el Ministeri de Sanitat de la Franja palestina. Tot i això, el portaveu Ashraf al-Qudra ha advertit que el nombre de víctimes pot ser més gran, perquè molts cossos segueixen davall de les runes o en carreteres. El Ministeri, controlat pel grup islamista Hamàs, ha denunciat que en les últimes hores les forces israelianes han comés setze massacres a l'enclavament palestí.

Un atac durant sis hores a l'Hospital Al-Shifa, a la ciutat de Gaza, ha causat 28 morts i desenes de ferits, a més que també han bombardejat l'Hospital Al-Nasser a Khan Yunis, al sud de la Franja, i ha mort una xiqueta que estava internada, ha detallat el portaveu.

La situació als hospitals del sud de Gaza és igualment “catastròfica”, per la falta de recursos humans i materials, amb "quiròfans abarrotats que no poden respondre al gran nombre de ferits crítics", ha lamentat Sanitat. Segons dades del Ministeri, almenys 310 membres del personal sanitari a Gaza han mort per l'ofensiva israeliana i han hagut d'evacuar 22 hospitals i 52 centres de salut.

La guerra va esclatar el 7 d'octubre després d'un atac de Hamàs, que va llançar milers de míssils cap a Israel i va infiltrar uns 3.000 milicians que van massacrar unes 1.200 persones i van segrestar-ne unes 250 en poblacions israelianes pròximes a la Franja. Des de llavors, Israel ha contraatacat per aire, terra i mar amb una operació militar que deixa a més a la Franja prop d'1,9 milions de desplaçats, el 85 % de la població a Gaza.

També et pot interessar

stats