Directes
Ara en la televisió
TUPPER CLUB
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

L’OMS estima que el 25% de la població mundial està infectada de tuberculosi

S’estima que 10 milions de persones van desenvolupar aquesta malaltia l’any passat.

L’OMS reclama una “mobilització sense precedents” a tot el món per a frenar l’avanç de la malaltia / Europa Press

Una quarta part de la població mundial està infectada per tuberculosi, segons es constata a l’Informe Mundial 2018 sobre la tuberculosi de l’Organització Mundial de la Salut. Tot i que el nombre de nous casos ha disminuït un dos per cent anual, s’estima que 10 milions de persones van desenvolupar aquesta malaltia l’any passat. 

A través de l’informe, l’OMS reclama una “mobilització sense precedents” a tot el món per a frenar l’avançament de la malaltia, ja que, al seu parer, “els països encara no estan fent prou perquè desaparega la tuberculosi l’any 2030”, objectiu fixat per l’organització.

Per a aconseguir aquesta meta, exigeixen que els països acceleren “urgentment” la seua resposta, la qual cosa inclou augmentar el finançament nacional i internacional. 

El nombre de nous casos ha disminuït un dos per cent anual, amb reduccions més notables a Europa, un 5% i Àfrica, un 4%, entre 2013 i 2017. Alguns països estan avançant més ràpid que altres, com s’evidencia a l’Àfrica meridional, amb descensos anuals en casos nous del 4 al 8% en països com Lesotho, Namíbia, Sud-àfrica i Zàmbia.

D’aquesta manera, l’OMS insta els líders polítics del planeta que acudisquen la pròxima setmana a la primera reunió d’alt nivell de les Nacions Unides sobre la tuberculosi. S’espera que quasi 50 caps d’estat i de govern assistisquen a la reunió. 

Des de l’Organització Mundial de la Salut avancen que “un dels desafiaments més urgents” és augmentar el finançament en la lluita contra la tuberculosi. El 2018, les inversions en prevenció i atenció d’aquesta malaltia en països d’ingressos baixos i mitjans han disminuït en 3.000 milions d’euros. 

L’informe assenyala que, sense un augment en el finançament, la bretxa anual s’ampliarà a 4.600 milions en 2020 i almenys 5.200 milions en 2022. Segons l’OMS, són necessaris 1.100 milions d’euros més per any per a accelerar el desenvolupament de noves vacunes, diagnòstics i medicaments.

També et pot interessar