Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO

L'OMS veu improbable que cap país arribe prompte a la immunitat col·lectiva

L'autoritat sanitària rebaixa l'optimisme sobre el final de la pandèmia i alerta que cal tindre més del 80% de la població immunitzada per a interrompre la transmissió del coronavirus

El director executiu de l'OMS per a Emergències Sanitàries, Mike Ryan / À Punt NTC

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) considera que és molt improbable que cap país o comunitat aconseguisca prompte l'alt nivell d'immunitat col·lectiva que es requereix per a controlar la transmissió de la Covid-19. Ni tan sols aquells que van experimentar brots greus i on el coronavirus va circular de manera intensa. 

"Els estudis indiquen que es necessita que més del 80% d'una comunitat estiga immunitzada per a interrompre la transmissió, però les xifres que llancen les dades serològiques en tot el món revelen que cap país ha adquirit aquest nivell d'immunitat natural", ha dit aquest dimarts el director d'emergències sanitàries de l'OMS, Mike Ryan, en informar sobre l'evolució de la pandèmia en l'assemblea anual de l'organisme, la número 74. La cita, que se celebra virtualment, va començar el dilluns 24 de maig i s'allargarà fins l proper 1 de juny. 

El missatge de l'OMS rebaixa l'optimisme que es respira en diversos països del món per l'avanç de la vacunació i la caiguda de la incidència en molts racons del planeta. La màxima autoritat sanitària mundial ha alertat reiteradament que el final de la pandèmia encara està lluny i ha insistit que cal impulsar la vacunació massiva per a aconseguir immunitzar com a mínim el 10% de la població en tots els països abans de setembre. 

"Una part substancial de la població mundial continua sent susceptible d'infecció", ha assegurat l'expert que coordina la lluita internacional contra la pandèmia des de l'OMS. Segons el recompte independent de la Universitat Johns Hopkins, des que va esclatar l'emergència sanitària ja s'han contagiat amb el SARS-CoV-2 més de 167 milions de persones en tot el món, de les quals 3,4 milions han perdut la vida. Paral·lelament, la immunització avança i ja s'han administrat més de 1.600 milions de dosis de vacunes contra la Covid-19 entre la població mundial. 

També et pot interessar