L'ONU adverteix que no entra menjar a Gaza des de fa onze dies

El Programa Mundial d'Aliments no ha pogut introduir menjar a Gaza des de l'1 d'octubre i més d'un milió de persones corren el risc de quedar-se sense aliments a la Franja

Persones desplaçades demanen menjar en un camp d'ajuda humanitària de l'ONU
Menors desplaçats demanen menjar en un camp d'ajuda humanitària de l'ONU / EFE

Nacions Unides va informar este divendres que el Programa Mundial d'Aliments (WFP, per les seues sigles en anglés) no ha pogut introduir menjar a Gaza des de l'1 d'octubre, quan les línies vitals d'ajuda al nord de la Franja es van tallar.

“El WFP va distribuir les seues últimes reserves d'aliments al nord de Gaza a socis i cuines que acullen famílies recentment desplaçades, però a penes eren suficients per a dos setmanes”, va assenyalar en roda de premsa Farhan Haq, portaveu adjunt del secretari general de l'ONU, António Guterres.

Haq va afegir que moltes de les cuines, punts de distribució i forns del nord de Gaza s'han vist obligats a tancar, i altres corren el risc de fer-ho si el conflicte “continua a esta escala”.

La situació també està al límit al sud de Gaza, va indicar el portaveu, on no es distribueixen aliments “i els forns lluiten per aconseguir farina de blat —ja que el pa és l'aliment bàsic de la dieta palestina—, la qual cosa els exposa a tancar qualsevol dia”. En este sentit, va subratllar que, a causa dels danys que han patit els forns per la falta de combustible, és difícil poder coure aliments.

Haq va recordar, a més, que l'ajuda que entra a Gaza està en el seu nivell més baix en mesos, però que “malgrat les dificultats”, les organitzacions humanitàries estan responent “en la mesura de les seues possibilitats”. A més, va assegurar que si no es reprén el flux d'ajuda, un milió de persones corren el risc de quedar-se sense menjar a Gaza.

També et pot interessar

stats