L'OTAN espera que els atacs ucraïnesos en sòl rus amb armes d'Occident "siguen responsables"

Rússia mata quatre civils en un nou atac nocturn amb míssils contra Khàrkiv i abat cinc míssils i 29 drons ucraïnesos a la regió de Krasnodar

Un soldat ucraïnés en una tanc
Un soldat ucraïnés en un tanc / X: @ZelenskyyUa

El secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, ha confiat este divendres que els atacs que Ucraïna duga a terme contra objectius en territori rus emprant armes donades per Occident estiguen en línia amb la llei internacional i siguen responsables.

"Tots esperem que això es faça d'acord amb la llei internacional i de manera responsable", ha dit Stoltenberg a la premsa a la seua arribada a una reunió informal de ministres d'Afers Estrangers aliats.

Unes declaracions que ha fet després que els Estats Units hagen donat permís a Ucraïna per a atacar dins de Rússia usant les seues armes, però només prop de l'àrea de Khàrkiv.

El polític noruec ha respost així a una pregunta sobre si tem que Ucraïna puga atacar estacions de radar nuclears russes.

Sobre si tem represàlies de Rússia, Stoltenberg ha posat l'accent que és Rússia qui ha escalat la situació envaint un altre país. A més, ha recalcat que "assumir que Ucraïna no ha de respondre no és en absolut raonable, perquè Ucraïna ha de ser capaç de defensar el seu territori també, per descomptat, colpejant l'artilleria, els míssils que es llancen contra ells des de dins de Rússia".

Des de l'inici de l'ofensiva russa contra la regió de Khàrkiv, els principals aliats dels Estats Units, com el Regne Unit i França, a més del mateix Stoltenberg, havien insistit a alçar restriccions perquè Ucraïna poguera usar les armes occidentals contra blancs dins de Rússia.

De cara a la cimera de l'OTAN a Washington al juliol, que prepararan hui els ministres, Stoltenberg confia que es prenguen en eixa cita decisions perquè l'Aliança tinga un paper major en la coordinació del subministrament d'armes, municions i entrenament per a Ucraïna.

Rússia mata quatre civils en un nou atac nocturn amb míssils contra Khàrkiv

Les forces russes han llançat esta passada nit contra la ciutat de Khàrkiv un atac amb cinc míssils antiaeris S-300 i S-400 en el qual han mort quatre civils, segons han informat la Força Aèria ucraïnesa i l'administració militar regional de la zona.

Tres dels morts han perdut la vida en impactar un dels míssils en un edifici de cinc plantes on també han patit ferides de diversa consideració 25 persones. L'altra víctima ha mort per un míssil en una infraestructura industrial de dos plantes.

Durant la passada matinada les forces russes també han atacat la regió de Kíiv amb un míssil Iskander-K i amb drons kamikaze Shahed que van ser abatuts íntegrament per les defenses aèries ucraïneses.

Rússia abat cinc míssils i 29 drons ucraïnesos a la regió de Krasnodar

D'altra banda, l'exèrcit rus ha abatut cinc míssils antivaixell ucraïnesos Neptune i 29 drons a la regió russa de Krasnodar, separada pel mar d'Azov d'Ucraïna, segons informa este divendres el Ministeri de Defensa de Rússia.

A més, la defensa antiaèria ha tombat tres drons més d'ala fixa a les regions de Voronezh, Bélgorod i Tambov.

A causa dels atacs ucraïnesos durant la nit es va interrompre durant una hora el trànsit pel pont de Crimea, que uneix l'annexionada península amb Krasnodar.

També et pot interessar

stats