Le Pen se suma a Patriotes per Europa i el fa el tercer grup al Parlament Europeu

La nova aliança, impulsada pel primer ministre hongarés Viktor Orbán, fa el 'sorpasso' als Conservadors i Reformistes que lidera la italiana Giorgia Meloni

Marine Le Pen, líder del Reagrupament Nacional, durant la campanya de les eleccions europees
Marine Le Pen, líder del Reagrupament Nacional, durant la campanya de les eleccions europees / Christian Hartmann (Reuters)

L'endemà de la derrota a les eleccions legislatives franceses, el Reagrupament Nacional (RN) de Marine Le Pen ha anunciat que s'unirà al nou grup polític al Parlament Europeu impulsat pel primer ministre hongarés, Viktor Orbán, Patriotes per Europa.

Esta nova fracció d'extrema dreta sumaria, segons ha avançat l'europarlamentari del RN Jean-Paul Garraud, 12 nacionalitats i 84 parlamentaris i esdevindria el tercer grup de l'Eurocambra per davant dels Conservadors i Reformistes (ECR) que lidera la primera ministra italiana Giorgia Meloni. Amb trenta escons, la formació de Le Pen serà la més important de l'aliança i té la presidència, que ostentarà el candidat a primer ministre francés en els darrers comicis i eurodiputat, Joan Bardella.

L'anunci de la composició de Patriotes per Europa s'ha fet este dilluns de vesprada a Brussel·les. Vox ja va fer públic divendres passat que esta legislatura no seria part de l'ECR per a formar part d'este nou grup parlamentari que promet “protegir la sobirania nacional, lluitar contra la migració il·legal i revisar el Pacte Verd”. Estos objectius coincideixen amb la línia exposada per Vox durant la campanya per a les eleccions europees.

El grup, ara per ara, està format per tretze partits: l'RN francés, el Fidesz d'Orbán, l'ANO txec, Vox, el PVV neerlandés, el FPÖ austríac, el Vlaams Belang belga, el portugués Chega!, Motoristes Units de Txèquia, el grec Veu de la Raó, el Partit Letònia Primer i el Partit Popular danés. Hermann Tertsch, de Vox, tindrà una de les vicepresidències, com ja ho feia en l'ECR.

També et pot interessar

stats