Macron demana que es deixe de subministrar armes a Israel per a atacar la Franja de Gaza

El president francés adverteix que Netanyahu ignora part de la comunitat internacional: “Crec que no som escoltats”

Imatge d'arxiu d'una roda de premsa del president francés, Emmanuel Macron
Imatge d'arxiu d'una roda de premsa del president francés, Emmanuel Macron / Reuters

El president francés, Emmanuel Macron, s’ha pronunciat a favor que es deixe de subministrar armes a Israel que servisquen per a atacar la Franja de Gaza, seguint l'exemple de França, i ha asseverat que “no es lluita contra el terrorisme sacrificant la població civil”.

“Crec que, hui dia, la prioritat és que tornem a una solució política, que deixem d'enviar armes (a Israel) per a dur a terme els combats a Gaza. França no ho fa”, ha dit Macron, en una entrevista que este dissabte difon la ràdio France Inter. No ha citat els països que han de deixar de vendre armament a l'estat hebreu, però els Estats Units figuren, amb diferència, com el principal proveïdor.

El mandatari francés ha advertit que el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha ignorat part de la comunitat internacional. “Crec que no som escoltats. Ja li ho he tornat a dir i crec que és un error, un error també per a la mateixa seguretat d'Israel, perquè veiem en les opinions públiques de la regió que està naixent un ressentiment”, ha anotat. Així, el president francés ha insistit que l'objectiu és “evitar una escalada” de la violència a la regió i ha tornat a insistir que “el Líban no pot convertir-se en una nova Gaza”.

Macron ha fet estes declaracions en un cap de setmana en què s’estenen les mobilitzacions arreu del món en suport al poble palestí, en complir-se un any de l'atac de Hamàs contra Israel, el 7 d'octubre, amb 1.200 morts i 251 ostatges. També de l'ofensiva militar israeliana, que ja ha fet més de 41.000 morts a Gaza. A més, en els últims dies les forces armades israelianes han iniciat una ofensiva militar terrestre al sud del territori libanés després d'una intensa campanya de bombardejos contra el partit-milícia xiïta Hezbol·là.

També et pot interessar

stats