Marine Le Pen davant del judici que podria inhabilitar-la i descartar-la de la carrera presidencial francesa del 2027

Està acusada d'un presumpte desviament de 6,8 milions d'euros del Parlament Europeu per a finançar el seu partit polític

Le Pen arriba als jutjats de París este dilluns 30 de setembre
Le Pen arriba als jutjats de París este dilluns 30 de setembre / EFE/EPA/JULIEN MATTIA

La líder ultradretana francesa Marine Le Pen s'ha assegut este dilluns en el banc dels acusats per un presumpte desviament de 6,8 milions d'euros del Parlament Europeu per a finançar el seu partit polític, un judici que posa en joc les seues opcions de presentar-se per quarta vegada a la carrera per l'Elisi en 2027.

L'actual cap dels parlamentaris d'extrema dreta en l'Assemblea Nacional està acusada, amb 26 persones més, d'haver pagat amb diners de l'Eurocambra a personal que treballava per al partit, fent-los passar per assistents parlamentaris de Brussel·les, entre 2004 i 2016.

Un delicte pel qual pot ser condemnada a deu anys de presó, un milió d'euros de multa i deu anys d'inhabilitació, la qual cosa deixaria en suspens la seua ambició de convertir-se en la primera presidenta de França.

Le Pen nega l'acusació i diu que està sent perseguida per la justícia, a la qual acusa de tractar de frenar el seu assalt al poder que els sondejos donen com a possible després d'un constant ascens electoral en els últims anys que la va portar a ser l'opció més votada en les passades legislatives amb més de 10 milions de sufragis.

"Tenim molts arguments per a defensar el que crec que és la llibertat parlamentària, que és el que es discuteix en este assumpte", ha assenyalat Le Pen en declaracions a la premsa este dilluns a l'entrada del Tribunal Correccional de París.

S'ha mostrat molt serena i ha insistit que ella i la resta dels acusats tindran temps, durant els dos mesos del judici, de "demostrar que no es va violar cap regla, és a dir, cap regla política i cap regla del reglament del Parlament Europeu", ha dit.

També et pot interessar

stats