La massacre de l’hospital de Gaza genera protestes en tot el Pròxim Orient

Al Líban, l’Iran, Tunísia o Cisjordània la gent ha eixit al carrer per a condemnar Israel i demanar l’expulsió dels diplomàtics estatunidencs i francesos

Protestes en suport de palestina al Líban / Mohamed Azakir (Reuters)

La matança a l'hospital Al-Ahli de Gaza ha generat una onada de protestes per tot el Pròxim Orient. A Beirut, la capital del Líban, les forces de seguretat han dissolt una multitud que intentava assaltar les ambaixades dels Estats Units i França. 

En aquest país la situació és especialment tensa perquè es multipliquen els incidents armats en la frontera amb Israel. L'organització islamista Hezbol·là ha convocat un “dia de la ira” sense precedents i en aquests moments hi ha protestes en diversos punts del país. 

La periodista valenciana Ethel Bonet explica des de Beirut que al Líban s’han dut a terme moltes protestes per a condemnar la matança a l’hospital Al-Ahli de la Franja de Gaza. 

Israel i Hamàs s’han acusat mútuament de l’atac, que ha deixat centenars de morts, però al Líban, tant el govern com Hezbol·là, que està atacant l’exèrcit israelià des del sud del país, han acusat Israel per aquest crim. Per això la ira s’ha desencadenat a tot el país des d’aquest dimarts de vesprada i milers de manifestants han intentat assaltar les ambaixades dels Estats Units i França amb violència. De fet, alguns països occidentals estan demanant als seus ciutadans i ciutadanes que viuen al Líban que se'n vagen ara que encara està obert l’espai aeri i hi ha vols disponibles, davant la possibilitat que aquest país puga entrar en guerra. 

En altres països també s’han viscut protestes, les més nombroses, a l'Iran, on els manifestants han cremat banderes israelianes. A Amman, la capital de Jordània, han intentat assaltar l'ambaixada d'Israel i la policia ha llançat gasos lacrimògens per a impedir-ho, mentre que a Tunísia, centenars de persones han demanat l'expulsió del país dels diplomàtics estatunidencs i francesos.

També et pot interessar

stats