Milei configura un govern amb nou ministres

Els integrants de l’executiu prenen possessió en un acte a porta tancada i sense cap retransmissió

El nou govern que dirigirà l'Argentina i que va prendre possessió aquest diumenge
El nou govern que dirigirà l'Argentina i que va prendre possessió aquest diumenge / À Punt NTC

Després de la presa de possessió com a president de l’Argentina, era el torn del seu Consell de Ministres. En un acte a porta tancada, sense la presència de mitjans de comunicació ni cap retransmissió oficial, l’executiu de l’ultraliberal Javier Milei ha jurat el seu càrrec aquest diumenge “per Déu i per la pàtria sobre aquests sants Evangelis”. El nou president argentí ha reduït el seu equip a nou ministeris.

L’acte de presa de possessió dels ministres va tindre lloc aquest diumenge a la Casa Rosada, seu del govern argentí, i només el van presenciar els mateixos integrants del govern. Des de l’executiu no s’ha justificat, amb cap argument, el fet de no retransmetre públicament l’acte, que tenia lloc poques hores després del bany de masses que es va donar el nou president en l'acte en què es va convertir oficialment en màxim representant polític del país.

Una foto difosa en xarxes socials amb Milei en el centre, assegut i envoltat pel seu reduït gabinet, és l’únic testimoni públic de l’acte. L’ultraliberal argentí ha designat Luis Caputo per a Economia; Guillermo Ferraro, al capdavant d’Infraestructura; Mariano Cúneo Libarona, en Justícia; Sandra Pettovello serà la responsable de Capital Humà; Patricia Bullrich assumeix el Ministeri de Seguretat; Luis Petri, el de Defensa; Diana Mondino, la Cancelleria; Guilllermo Francos gestionarà Interior i, finalment, Mario Russo, Salut.

El nou cap de gabinet és Nicolás Posse, home molt pròxim a Milei, a qui va conéixer quan tots dos treballaven en l'empresa privada Corporación América. En la conformació del seu gabinet, el nou president argentí ha establit ponts amb altres forces polítiques per a trobar aliats de la seua coalició, la ultradretana La Llibertat Avança, donat que té molt pocs diputats i senadors.

Per aquesta raó, llibertaris, peronistes, seguidors de l'expresident Maurici Macri (2015-2019) i de la Unió Cívica Radical integren el nou gabinet, que inclou la fórmula presidencial de la coalició Junts pel Canvi (centredreta) en les últimes eleccions, la hui excandidata presidencial Patricia Bullrich i l’exaspirant a la vicepresidència Luis Petri. El reduït gabinet també compleix amb la promesa de campanya de reduir la despesa pública.

També et pot interessar

stats