El ministre d'Exteriors ucraïnés, Dmitró Kuleba, presenta la dimissió

La renúncia arriba l'endemà d'un atac rus amb dos míssils balístics a la ciutat de Poltava que ha commocionat el país i ha despertat crítiques als responsables militars

Combats a Ucraïna
Combats a Ucraïna / X: @ZelenskyyUa

El ministre d'Afers Exteriors d'Ucraïna, Dmitró Kuleba, ha presentat la dimissió en una carta dirigida a la Rada Suprema, el Parlament del país, segons ha anunciat el cap de la cambra, Ruslan Stefantxuk, en el seu compte de Facebook. “La Rada Suprema ha rebut una declaració del ministre d'Afers Exteriors d'Ucraïna, D.I. Kuleba, sobre la dimissió”, ha escrit Stefantxuk, que ha anunciat també que la renúncia de Kuleba es tractarà en una de les pròximes sessions plenàries.

La dimissió arriba l'endemà que un atac rus amb dos míssils balístics Iskander-M contra l'Institut Militar de Comunicacions de la ciutat de Poltava, a la Ucraïna central, matara almenys 51 persones. L'atac ha provocat una gran commoció al país i acusacions de negligència als comandaments militars, que haurien permés una concentració de tal magnitud en un possible objectiu militar.

Crítiques als responsables militars

Alguns dels bloguers militars ucraïnesos més influents han relacionat l'incident amb uns altres episodis anteriors en què les forces russes van atrapar grups de militars ucraïnesos que els comandaments havien convocat en llocs exposats als atacs russos. Un d'ells, el popular analista militar Yurii Butusov, que té més de 450.000 seguidors en Facebook, va demanar que es prengueren mesures contra els responsables per no aplicar les mesures de seguretat necessàries per a evitar este tipus de tragèdies.

Per part seua, el reporter militar i activista Illia Ponomarenko va escriure en el compte de la xarxa social X que “no n'hi ha prou a fer declaracions” i va exigir que s'identifique amb noms i cognoms els que han comés la suposada negligència per a evitar que tornen a ocórrer fets similars.

Mentrestant, cinc persones, entre elles una menor de catorze anys, han mort i més de 30 han resultat ferides durant la matinada d'este dimecres en un atac rus amb míssils contra la ciutat de Lviv, a la Ucraïna occidental i a uns 70 quilòmetres de la frontera amb Polònia, segons va informar el president ucraïnès, Volodímir Zelenski. “Edificis residencials a la ciutat, escoles i infraestructures mèdiques van resultar danyades”, ha detallat el cap de l'Estat en les xarxes socials. A més, Zelenski ha informat també de cinc ferits a la seua ciutat natal, Kriví Rih, al centre d'Ucraïna, on l'atac rus ha destruït cases i infraestructura civil.

També et pot interessar

stats