Moren 61 migrants en un naufragi a la costa de Líbia

La ruta migratòria del Mediterrani central cap a Europa es considera de les més mortíferes, amb més de 22.400 persones mortes des del 2014

L'embarcació amb què viatjaven els migrants
Imatge d'arxiu d'un naufragi a la costa de Líbia / @SOSMedIntl

Almenys 61 migrants, dones i xiquets inclosos, han mort aquest dissabte en un "tràgic" naufragi davant de les costes de Líbia, segons ha informat l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM). L'organització ha comunicat que "segons els supervivents, el vaixell amb unes 86 persones a bord va abandonar les costes líbies des de Zuwara (a l'oest de Trípoli)".

L'OIM recorda que "el Mediterrani Central continua sent una de les rutes migratòries més perilloses del món". Líbia és amb Tunísia el principal punt de partida en aquesta ruta migratòria cap a Europa, considerada una de les més mortíferes conegudes on han mort fins a novembre d'enguany 2.203 persones i més de 22.400 des del 2014.

En els últims mesos la guàrdia costanera líbia ha interceptat centenars d'embarcacions amb més de 15.300 persones que han sigut retornades a Líbia, un país considerat "no segur" per les organitzacions de drets humans. A més l'organització Metges sense Fronteres (MSF) va publicar aquesta setmana un informe en què denunciava els abusos i maltractaments contra sol·licitants d'asil i migrants en centres de detenció de Trípoli, on estan retingudes milers de persones "de manera arbitrària".

Egipcis, bangladeshians i sirians són les principals nacionalitats dels migrants que parteixen de Líbia i aconsegueixen arribar a les costes europees, principalment la d'Itàlia. Actualment, més de 700.000 persones migrants d'unes quaranta nacionalitats resideixen a Líbia, segons l'últim informe de l'Organització Internacional per a les Migracions.

També et pot interessar

stats