Els morts pels incendis a Maui ja superen el centenar

Encara hi ha moltes persones desaparegudes i les autoritats temen que la xifra de víctimes augmente a mesura que s'escorcollen totes les zones de l'illa hawaiana

Danys pels incendis al barri de Wahikuli Terrace, a la ciutat de Lahaina (Maui)
Danys pels incendis al barri de Wahikuli Terrace, a la ciutat de Lahaina (Maui) / Mike Blake (Reuters)

Les autoritats de l'illa de Maui, a Hawaii, han elevat a 106 la xifra de persones que han perdut la vida en els incendis devastadors que han assolat aquest enclavament abans paradisíac. A més, encara hi ha centenars de desapareguts i la falta de subministrament elèctric i cobertura mòbil impedeix als familiars i amics contactar amb ells. Es tem que la quantitat de morts augmente a mesura que s'escorcollen totes les zones a què encara no han pogut accedir els serveis de rescat i emergències.

El balanç l'ha actualitzat aquest dimarts el departament de policia de Maui, coneguda també com l'Illa Vall i famosa en tot el món per les platges. Durant l'última setmana diversos incendis han devastat part d'aquesta illa, segona en grandària de l'arxipèlag hawaià. El govern dels Estats Units ha desplaçat fins ací un equip forense per a reforçar i avançar en les labors d'identificació de les víctimes que ha deixat la llengua de foc. El president estatunidenc, Joe Biden, ha anunciat que viatjarà a Hawaii "tan prompte com siga possible" per a avaluar el mal causat pels incendis, catalogats ja com els més mortífers al país en l'últim segle.

Panoràmica de la ciutat de Lahaina, a l'illa de Maui, devastada pel foc
Panoràmica de la ciutat de Lahaina, a l'illa de Maui, devastada pel foc / Mike Blake (Reuters)

L'ansietat de la població creix a mesura que s'allarga la recuperació dels incendis forestals i comencen a ser conscients de l'amenaça que suposa aquesta catàstrofe natural per a un entorn que viu fonamentalment gràcies al turisme. L'impacte devastador de les flames ha assolat la ciutat de Lahaina, antiga capital històrica de Maui. Gran part del veïnat, traumatitzat, s'ha cansat de viure dels subministraments de socors una setmana després que esclatara l'infern. A molts se'ls impedeix inspeccionar les seues cases i encara esperen notícies sobre els éssers estimats que continuen en parador desconegut.

Els focs, que van declarar-se dimarts passat, cremaren una zona de vora tretze quilòmetres d'aquesta urbs en a penes hores i han destrossat més de 2.000 edificis, quasi tots residencials. Les autoritats locals estimen que els danys causats superen els 5.000 milions d'euros.

També et pot interessar

stats