Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

El Nepal prohibeix TikTok per 'pertorbar l'harmonia social'

El govern ha aprovat una sèrie de lleis per a regular les xarxes socials, que prohibeix publicar contingut sobre treball infantil o tràfic de persones

Imatge d'arxiu de la interfaç de TikTok / Europa Press

El govern del Nepal ha anunciat aquest dilluns la seua decisió de prohibir la xarxa social TikTok per "pertorbar l'harmonia social", i se suma així a la llista de països que han vetat la plataforma, com la veïna Índia. "Encara que la llibertat d'expressió és un dret bàsic, el govern ha decidit prohibir TikTok perquè hi ha una tendència creixent de pertorbar l'harmonia social", ha explicat el portaveu de l'executiu nepalés, Rekha Sharma, en roda de premsa.

La data exacta d'entrada en vigor del veto no ha sigut anunciada, encara que un portaveu del Ministeri de Comunicacions i Tecnologies de la Informació, Netra Prasad Subedi, ha deixat clar que les autoritats implementaran a escala tècnica la decisió del gabinet de ministres. La mesura ha sigut rebuda amb crítiques fins i tot dins de la fràgil coalició que governa el país, liderada per la formació Centre Maoista (CPN-Maoista) del primer ministre Pushpa Kamal Dahal.

La decisió arriba dies després que el Gabinet de Ministres del Nepal aprovara una sèrie de normes per a regular les xarxes socials, i que entre altres coses prohibeix als usuaris crear perfils falsos o publicar contingut relacionat amb el treball infantil o el tràfic de persones, entre altres temes. Xarxes socials com Facebook, X (abans Twitter) o YouTube deuran a més obrir oficines d'enllaç al país asiàtic, amb l'amenaça de veure el seu accés bloquejat per les autoritats si no compleixen aquesta orde.

Amb l'anunci de la prohibició de TikTok, el Nepal segueix els passos de diversos països com l'Índia, encara que per raons ben diferents. Nova Delhi va prohibir la popular plataforma de vídeos curts a mitjan 2020, juntament amb desenes d'altres aplicacions desenvolupades a la Xina, a causa d'una crisi diplomàtica amb Pequín pel xoc fronterer entre les forces de seguretat de tots dos països a l'Himàlaia occidental, que va deixar almenys vint soldats indis morts i més de setanta ferits.

També et pot interessar