El número dos de Hamàs mor en un atac israelià a Beirut

El bombardeig d'un dron israelià contra l'oficina del grup a Beirut va matar Saleh al-Arouri i cinc persones més

Saleh al-Arouri, lider de Hamàs
Saleh al-Arouri (esquerra), lider de Hamàs / AMR ABDALLAH DALSH

El número dos de l'oficina política i fundador del braç armat de Hamàs, Saleh al-Arouri, ha mort aquesta vesprada, segons ha confirmat l'organització palestina. L'alt càrrec a Cisjordània ha estat mort pel bombardeig contra una oficina als afores de Beirut, capital del Líban. Així ho ha confirmat l'Agència Nacional de Notícies del Líban, que també va anunciar la mort de cinc persones més i diversos ferits.

L'atac tenia com a objectiu l'oficina de Hamàs, on se celebrava una reunió de les faccions palestines. Tres projectils van impactar contra l'edifici a l'àrea de Msharafiye, un dels suburbis meridionals de Beirut, i contra vehicles que hi havia aparcats enfront, segons la cadena de televisió libanesa Al Mayadeen.

Al-Arouri va ser membre de l'oficina política de Hamàs i un dels fundadors del seu braç armat, les Brigades d'Al-Qassam. Era un veterà, un dels líders exiliats més coneguts de la formació. Des del 2010 formava part de l'oficina política de Hamàs —el principal òrgan executiu del moviment— i el 2017 va ser nomenat mà dreta del seu líder polític, Ismail Haniyeh. També va exercir de reclutador, i va participar activament en la recaptació i transferència de fons en nom de Hamàs. Els Estats Units li havien posat una recompensa de cinc milions de dòlars al cap.

De moment es desconeix la identitat de la resta de les víctimes i si també formaven part del moviment islamista.

També et pot interessar

stats