OpenAI presenta el primer ChatGPT amb capacitat per a “raonar” i “pensar” les respostes

Han entrenat la plataforma perquè dedique més temps a pensar en els problemes per a no cometre tantes errades 

Recreació il·lustrada d'una persona usat ChatGPT en el telèfon
Recreació il·lustrada d'una persona usant ChatGPT en el telèfon / Shutterstock

OpenAI, l'empresa creadora del popular ChatGPT, ha presentat este divendres OpenAI o1, el primer model d'intel·ligència artificial (IA) de la seua sèrie capaç de “raonar” i “pensar” les seues respostes a través de les matemàtiques i la ciència per a així cometre menys errors.

“Entrenem estos models perquè dediquen més temps a pensar en els problemes abans de respondre, de manera molt similar al que ho faria una persona. A través de l'entrenament, aprenen a refinar el seu procés de pensament, provar diferents estratègies i reconéixer els seus errors”, explica l'empresa en un comunicat publicat el dijous.

Fins ara, OpenAI havia ensenyat als seus models a imitar patrons de les seues dades d'entrenament prenent com a base moltes vegades la informació que està en internet, però com la xarxa està plena d'informació falsa, la tecnologia ha aprés a repetir les mateixes informacions errònies.

No obstant això, o1 usa una tècnica coneguda com a aprenentatge de reforç, que ensenya el sistema a través de recompenses i penalitzacions. Ara, quan resol diversos problemes matemàtics, per exemple, pot aprendre quins mètodes condueixen a la resposta correcta i quins no.

Com a resultat d'esta nova metodologia d'entrenament, OpenAI diu que el model hauria de ser més precís i evitar així les al·lucinacions —quan dona respostes ben estructurades, però falses—, segons ha explicat el líder d'investigació de la companyia, Jerry Tworek.

En una demostració per a The New York Times, OpenAI ha mostrat el bot mentre resolia un acròstic (un complex trencaclosques de paraules), responia una pregunta de química de nivell de doctorat i diagnosticava una malaltia basant-se en un informe detallat sobre els símptomes i l'historial d'un pacient.

Gegants tecnològics com Google i Meta estan construint tecnologies similars, mentre que Microsoft, soci d'OpenAI, incorporarà prompte el nou sistema en els seus productes.

També et pot interessar

stats