El Pakistan bombardeja l'Iran en represàlia pels míssils de Teheran i els Estats Units ataquen per tercera vegada els houthis al Iemen
Els atacs encreuats eleven encara més la tensió al Pròxim Orient, una olla de pressió que ha calfat la guerra a la Franja de Gaza, on s'ha activat l'acord per a entrar medicaments
Almenys set persones han mort (tres dones i quatre xiquets) en atacs de l'exèrcit del Pakistan durant la matinada contra suposats grups insurgents al sud de l'Iran. Cap de les víctimes té nacionalitat iraniana, segons ha informat el sotsgovernador de la regió afectada, la fronterera de Sistan i Balutxistan. Islamabad circumscriu els atacs a objectius de l'Exèrcit d'Alliberament Balutxi i el Front d'Alliberament Balutxi, que reivindica la independència de la província, i els justifica en "la falta d'acció" de Teheran contra els insurgents.
L'acció té lloc 48 hores després que l'Iran atacara amb míssils dues presumptes bases del grup terrorista sunnita Jaish al-Adl en territori del Pakistan, durant els quals van morir dos xiquets. El ministre d'exteriors iranià Hosein Amir Abdolahian va defendre l'acció com un atac selectiu contra "terroristes iranians. Islamabad va advertir de "greus conseqüències", que de moment han consistit a respondre amb la mateixa moneda: atacar objectius en el país veí.
Els atacs creuats eleven encara més la tensió al Pròxim Orient, una olla de pressió que ha calfat la guerra de Gaza i podria descontrolar-se en qualsevol moment.
Tercer atac dels EUA contra els houthis al Iemen
Els Estats Units han bombardejat per tercera vegada posicions de la milícia houthi al Iemen, el grup armat finançat per l'Iran responsable dels atacs contra vaixells de mercaderies al mar Roig en represàlia per la invasió israeliana de Gaza. Un portaveu militar assegura que s'han destruït catorze míssils que estaven a punt de ser disparats. Washington ha declarat formalment el grup organització terrorista, una designació que els rebels asseguren haver rebut com un "honor" pel suport a Palestina, si bé l'han considerada "injusta".
El bombardeig té lloc hores després de l'atac amb míssils d'un mercant estatunidenc al Golf d'Aden, un punt clau per al comerç marítim mundial pel canal de Suez. Arran dels atacs houthis, algunes de les principals companyies de transport de petroli, gas i mercaderies han canviat la ruta per l'alternativa a través de Sud-àfrica, un trajecte més llarg i costós que anticipa una pròxima escalada de preus.
Entrada de medicaments per a la població de Gaza i els ostatges de Hamàs
A la Franja de Gaza, el front original, els atacs de l'exèrcit israelià han matat 160 palestins en les últimes hores, segons el ministeri de salut de la Franja. Per la seua banda l'exèrcit de Tel-Aviv ha informat de la mort de vora "40 terroristes" al sud de Gaza, la majoria a Khan Yunis, on busca els cervells de l'atemptat de Hamàs del set d'octubre (1.200 assassinats, 240 segrestos).
La resposta militar israeliana suma 104 dies de guerra i 24.500 morts, deu mil d'ells menors d'edat, sense comptar les set mil persones desaparegudes sota els enderrocs causats pels bombardejos israelians. Els últims han causat danys molt greus en un hospital de campanya muntat a Khan Yunis, al sud de la Franja.
L'acord entre Israel i Hamàs amb la mediació de Qatar i França ha permés l'entrada a la Franja de Gaza d'ajuda per als civils i els medicaments per als ostatges israelians, una tímida millora en mig de la destrucció, la crisi humanitària i la falta d'aliments i aigua potable que afecta el conjunt de la població. Segons els termes del pacte, per cada mil caixes de medicaments que entren a Gaza, una serà destinada als ostatges, en virtut d'un acord aconseguit amb Israel.