El Pakistan deté 14 persones pel naufragi de l'embarcació a Grècia, que deixa 78 morts i 600 desapareguts
Grècia ha demanat ajuda l'Europol contra la presumpta màfia que va organitzar el viatge, mentre que Brussel·les demana una investigació a fons i creixen els dubtes sobre l'actuació de la guarda costanera
Les autoritats pakistaneses han detingut 14 persones per presumpte tràfic de migrants amb relació al naufragi en les proximitats de Grècia en què han mort 78 persones. Els testimonis suggereixen que entre 400 i 750 persones estaven embarcades en el vaixell, una nau de pesca molt deteriorada que es va enfonsar a unes 50 milles (80 km) de la ciutat de Pilos, al sud de Grècia.
Islamabad ha anunciat una investigació d'alt nivell sobre la possible implicació d'una xarxa de tràfic d'éssers humans que opera al país, ha anunciat en un comunicat l'oficinal del primer ministre Shehbaz Sharif.
Almenys 21 dels morts i dos dels supervivents provenien del districte de Kotli, a la part pakistanesa de la regió del Caixmir.
La màfia va organitzar 18 viatges des de Líbia
Grècia n'ha detingut nou homes més entre els supervivents del naufragi, als quals els migrants han assenyalat com a representants de la màfia a què pagaren vora 5.000 euros per passatge cap a Europa. Els detinguts continuen negant la seua implicació, segons la premsa local. L'interrogatori judicial, previst per a aquest dilluns, s'endarrerirà 24 hores, després que les defenses hagen demanat més temps per a preparar-lo.
Atenes ha demanat ajuda a l'Europol per a aclarir la participació de la trama de tràfic de persones, a què relaciona amb 18 viatges des de Líbia a Itàlia, el destí original de la nau, segons ha informat la radiotelevisió pública grega.
En paral·lel, creixen els dubtes sobre l'actuació de la guarda costanera a qui alguns supervivents han arribat a acusar d'haver contribuït a l'afonament de la nau, en l'intent de remolcar-la cap a Itàlia amb una corda, una versió no confirmada. Les contradiccions en el relat dels guardacostes ha alimentat les especulacions sobre la catàstrofe, així com les crítiques per la decisió dels equips de salvament grec deixar a la seua sort l'embarcació, visiblement sobrecarregada i en risc clar de naufragi. La Comissió Europea ha demanat una investigació "a fons i transparent" sobre el cas, que podria convertir-se en la tragèdia més gran recent en el Mediterrani.