Palestina informa de la mort de fins a 50 persones en un atac israelià contra una escola de Gaza

Fonts del govern palestí asseguren que els intensos atacs de l'exèrcit d'Israel encara continuen

Un home ferit en una escola a la Franja de Gaza
Un home ferit en una escola a la Franja de Gaza / Ibraheem Abu Mustafa (Reuters)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
10 de novembre 2023 - 17:17 Actualitzat: 10 de novembre 2023 - 17:55

Entre 25 i 50 persones han mort aquest divendres en un bombardeig israelià contra una escola pública de la ciutat de Gaza, segons fonts mèdiques i el govern de la Franja, en un incident del qual no s’han aclarit encara totes les circumstàncies i en què ha mort una neta del cap polític de Hamàs, Ismael Haniyeh.

Ara per ara, les xifres encara ballen. Els morts en l'atac al centre escolar del barri d'Al Nasser de Gaza on es refugiaven desplaçats interns podrien elevar-se fins als 50, mentre que el director de l'Hospital Al-Shifa ha dit que almenys 25 morts han arribat al centre mèdic.

El grup islamista Hamàs, que controla de facto l'enclavament, ha condemnat "l'atroç massacre" a l'escola, que ha considerat "una vergonya per a la comunitat internacional i la humanitat". Així mateix, l'organització ha assegurat que civils palestins han mort per atacs israelians quan intentaven fugir cap al sud per l'avinguda de Saladí, una de les principals artèries de la Franja i on Israel manté obert de manera intermitent un corredor des de diumenge.

Aquest mateix divendres, l’exèrcit ha envoltat quatre hospitals de la Franja, on es refugien milers de desplaçats interns. Entre ells està l'hospital d'Al-Shifa, el més gran de Gaza, que aquest matí ha patit un bombardeig que ha matat almenys a 13 persones. Segons ha concretat el Ministeri de Sanitat, des de l'inici del conflicte el passat 7 d'octubre, quasi 200 treballadors sanitaris han mort i 53 ambulàncies han sigut destruïdes.

Des de l’atac de Hamàs el 7 d’octubre, l’escalada de violència a la Franja no s'acaba. Després de 35 dies de conflicte, més d'11.000 persones han mort i 27.500 han resultat ferides a causa dels bombardejos israelians, segons fonts de Sanitat de l’enclavament. "El nombre de morts per l'agressió israeliana ha ascendit a 11.078, entre ells 4.506 xiquets, 3.027 dones i 678 ancians", mentre que "27.490 ciutadans han resultat ferits" amb lesions de diferent gravetat, ha detallat el portaveu de Sanitat, Ashraf al-Qudra.

La mateixa font ha afegit que en les últimes hores Israel "ha comés dotze grans massacres, i s'ha emportat la vida de 260 persones". De la mateixa manera, també hi ha almenys 2.700 persones desaparegudes, entre ells 1.500 xiquets "que encara estan davall dels enderrocs".

També et pot interessar

stats