Directes
Ara en la televisió
INOBLIDABLES
Ara en la ràdio
ALLÀ ON NAIXEN LES CANÇONS (reemissió)

El Parlament Europeu dona llum verda a la Comissió Europea de Von der Leyen

La presidenta de la CE anuncia una estratègia europea contra el càncer i abordar reptes com la crisi climàtica

FOTO PORTADA: Ursula von der Leyen es dirigeix al Parlament Europeu a Estrasburg
27 de novembre 2019 - 14:30

El Parlament Europeu ha aprovat aquest dimecres la Comissió Europea presidida per l'alemanya Ursula von der Leyen per 461 vots a favor, 157 en contra i 89 abstencions, d'un total de 707 vots emesos. Amb el suport de l'Eurocambra, la nova Comissió Europea recollirà el testimoni de la presidida per Jean-Claude Juncker per als pròxims cinc anys i començarà a treballar l'1 de desembre.

La presidenta de la Comissió Europea ha anunciat que presentarà a principis de 2020 un "ambiciós" pla europeu contra el càncer. Serà la primera vegada que es proposarà una estratègia d'aquestes característiques a escala comunitària. Ho ha dit en el seu discurs d'investidura davant el Parlament Europeu

Von der Leyen ha recordat la seua germana xicoteta, que va morir per aquesta malaltia als onze anys, i ha assenyalat que, encara que la prevalença de casos de càncer està augmentant, "estem millorant en el diagnòstic i el tractament". La política alemanya ha afegit que "Europa necessita preocupar-se de les coses que preocupen la gent" i, per això, "Europa liderarà la lluita contra el càncer”.

En el seu discurs ha fet un repàs de les prioritats del seu mandat i els membres del seu equip que s'encarregaran de cada àrea de govern, entre els quals ha citat l'espanyol Josep Borrell, que serà el seu alt representant per a la Política Exterior, com a "diplomàtic amb experiència" amb qui agraeix poder treballar.

Von der Leyen hi ha promés treballar amb el parlament i els estats membres per a abordar els "reptes definitoris d'aquesta generació", com ara la crisi climàtica, que ha qualificat “d’assumpte existencial".

Digitalització, intel·ligència artificial i crisis migratòria

També ha promés avanços en l'àrea de la digitalització i en la regulació de la intel·ligència artificial. "Amb el reglament general de protecció de dades creem un marc de regles per al món i ara també ho podem fer amb la intel·ligència artificial", ha afirmat.

En matèria migratòria, una de les crisis que ha marcat la legislatura anterior, Von der Leyen ha afirmat que "Europa acollirà a qui necessite protecció internacional" però també que retornarà als seus països d'origen “a qui no tinga dret a quedar-se". Alhora, ha demanat una estratègia "humana i efectiva" en aquest àmbit.

També et pot interessar