El Parlament de Veneçuela instarà el govern de Maduro a trencar "totes les relacions" amb Espanya

La decisió arriba després que el Congrés ha aprovat reconéixer l'opositor Edmundo González com a president electe

Imatge d'arxiu de Nicolás Maduro
Imatge d'arxiu de Nicolás Maduro / Reuters

El Parlament de Veneçuela prepara este dimecres una resolució que espera aprovar posteriorment per a instar el govern de Nicolás Maduro a trencar "totes les relacions" diplomàtiques, consulars, econòmiques i comercials amb Espanya, després que el Congrés ha aprovat hui reconéixer l'opositor Edmundo González Urrutia —exiliat a Espanya— com a president electe.

Durant la sessió, el president de l'Assemblea Nacional (òrgan legislatiu), l'oficialista Jorge Rodríguez, ha demanat a la Comissió de Política Exterior una reunió immediata per a elaborar una resolució per tal de sol·licitar "al Govern de la República Bolivariana de Veneçuela que es trenquen immediatament totes les relacions" amb l’executiu que lidera Pedro Sánchez.

"Que se’n vagen d’ací tots els representants de la legació del Govern del Regne d'Espanya i tots els consolats i tots els cònsols i ens portem els nostres d'allà, que es queden ells amb els seus assassins, amb els seus colpistes, amb els seus feixistes, amb els seus violents", ha expressat.

Rodríguez ha demanat que la resolució establisca que "totes les activitats d'índole comercial d'empreses espanyoles siguen destituïdes immediatament", en resposta al que ha considerat "l'atropellament més brutal" d'Espanya contra Veneçuela. "Una gent que ni tan sols elegeix el seu president comet la barbaritat de pensar que ells poden nomenar el president de Veneçuela [...] Hauria de fer-los vergonya que, en el segle XXI, una persona per drets de sang és qui designa a Espanya el president del govern", ha dit el cap de l'AN.

També et pot interessar

stats