Partidaris de Julian Assange es concentren davant l'ambaixada de l'Equador a Londres

El ministre equatorià d'Afers Estrangers afirma que els rumors d'expulsió del fundador de WikiLeaks són infundats.

Protesta a les portes de l'ambaixada equatoriana de Londres
Protesta a les portes de l'ambaixada equatoriana de Londres / REUTERS (Peter Nicholls)
05 d'abril 2019 - 20:00

Partidaris del periodista australià Julian Assange s'han concentrat aquest matí amb pancartes de suport a les portes de l'ambaixada de l'Equador a Londres, davant la possibilitat que el periodista australià siga expulsat del recinte on viu des de 2012.

La mobilització s'ha produït després que el portal WikiLeaks publicara a Twitter que ha sabut "per una font d'alt nivell de l'estat equatorià" que Julian Assange serà expulsat en cosa d'"hores o dies" utilitzant com a pretext l'escàndol #INAPapers, unes informacions publicades que relacionen el president equatorià, Lenín Moreno, amb l'adquisió de béns immobles a través d'empreses offshore.

El ministre equatorià d'Afers Estrangers, José Valencia, ha qualificat de 'rumors infundats' la suposada imminent eixida d'Assange: "El govern no farà comentaris sobre els actuals 'rumors infundats', que a més són insultants. L'Equador pren les decisions de manera soberana i independent d'altres països", ha publicat a Twitter.

Assange es va refugir en l'ambaixada equatoriana de Londres fa 7 anys per a evitar l'extradició a Suècia, per a ser interrogat en relació a uns presumptes delictes sexuals. El Regne Unit s'ha negat reiteradament a facilitar-li el salconduit per a viatjar a l'Equador. WikiLeaks tem que si Assange ix de l'ambaixada, l'extraditen als Estats Units.

En 2010, WikiLeaks va divulgar més de 90.000 documents classificats relacionats amb accions militars nord-americanes a l'Afganistan i vora 400.000 documents secrets sobre la guerra d'Irak.

També et pot interessar

stats