Polònia serà el primer país que enviarà avions de combat a Ucraïna
Els exèrcits ucraïnés i rus continuen mantenint forts combats a Bakhmut, amb alguna victòria d'Ucraïna en les últimes hores, segons Kíiv
Polònia serà el primer país que enviarà avions de combat a Ucraïna. Els quatre caces model MiG-29 s'enviaran en el termini d'un o dos mesos i podrien no ser els únics. Polònia és el primer país de l'OTAN que fa aquest pas, responent a les peticions fetes des del govern ucraïnés.
Altres països de la coalició internacional com Eslovàquia també s'han plantejat enviar aquest tipus d'avions de combat, però el govern està pendent d'arribar a un acord. Tant Polònia com Eslovàquia s'han mostrat des de l'inici de la guerra com dos dels principals cooperadors amb Ucraïna.
Els Estats Units de moment, tot i que Volodímir Zelenski els ho ha demanat, no contemplen la possibilitat d'enviar els seus F-16. L'administració Biden argumenta entre altres motius, que els pilots ucraïnesos no estan acostumats a aquest tipus d'avions.
Continuen els enfrontaments a Bakhmut amb alguna victòria ucraïnesa
D'altra banda, els exèrcits ucraïnés i rus continuen mantenint forts combats, quasi carrer a carrer, a l'estratègica ciutat de Bakhmut, a l'est d'Ucraïna, amb alguna victòria d'Ucraïna en les últimes hores, segons han assegurat aquest divendres les autoritats militars locals.
"Les Forces d'Operacions Especials d'Ucraïna van eliminar una companyia de tropes russes i van destruir un vehicle aeri no tripulat (dron)", han dit en el seu compte de Telegram.
La ciutat, que ha quedat totalment destruïda i en la qual a penes queden uns 3.000 residents dels 70.000 que tenia inicialment, és el centre dels enfrontaments des de fa sis mesos.
A la zona opera el grup de mercenaris Wagner, una força d'assalt privada vinculada al president de Rússia, Vladimir Putin, que ha incorporat a les seues files a centenars de presos de presons russes als quals se'ls ha promés l'amnistia si s'allistaven.
El control de la ciutat, ja totalment destruïda pels continus bombardejos, s'ha convertit en un objectiu prioritari per a Kíiv i Moscou, malgrat que molts analistes consideren que la seua importància geoestratègica és relativa.