Ingressa en presó el presumpte autor de l'atac que ha deixat tres morts a Alemanya

Segons fonts de la investigació, l'home, de 26 anys i nacionalitat siriana, encara portava la roba tacada de sang en el moment de la detenció

La policia trasllada el detingut des de l'helicopter fins el Tribunal Suprem Federal de Karlsruhe on ha comparegut
La policia trasllada el detingut des de l'helicòpter fins al Tribunal Suprem Federal de Karlsruhe on ha comparegut / EFE/EPA/Ronald Wittek
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
25 d'agost 2024 - 08:23 Actualitzat: 25 d'agost 2024 - 19:01

El jutge d'instrucció del Tribunal Federal alemany ha ordenat este diumenge de vesprada l'ingrés en presó del presumpte autor de l'apunyalament que va deixar tres morts divendres passat a Solingen (oest d'Alemanya) i que va ser reivindicat posteriorment pel grup jihadista Estat Islàmic.

La Fiscalia General de l'Estat ha informat en un comunicat que el detingut està acusat d'assassinat en tres casos i d'intent d'assassinat en altres huit, així com de pertinença a una organització terrorista estrangera.

També indica que els investigadors treballen amb la hipòtesi que el sospitós comparteix la ideologia islamista radical d'Estat Islàmic i que per este motiu va prendre la decisió de "matar el nombre més gran possible de persones, des del seu punt de vista infidels".

El presumpte autor es va entregar a la policia en la matinada de diumenge. "Un home de 26 anys s'ha entregat a les autoritats que s'encarreguen de la recerca i ha afirmat ser el responsable de l'atac. L'han detingut de manera preliminar i la seua participació en els fets està sent examinada en estos moments de manera intensiva", ha informat la policia en un breu comunicat a primera hora del matí.

Segons fonts de la investigació, el detingut, de 26 anys, és de nacionalitat siriana i havia rebut un permís de residència per protecció subsidiària el 2022 a Alemanya, on no havia cridat l'atenció de les autoritats fins ara.

Les mateixes fonts afirmen que en el moment de l'arrest, el presumpte autor encara portava la roba tacada de sang perquè, suposadament, hauria estat amagat en un pati des del moment en què va apunyalar les víctimes, més de 24 hores abans.

Un atac reivindicat per Estat Islàmic

Estat Islàmic va reivindicar l'atac dissabte a la nit. Una font de seguretat anònima va informar l'agència Amaq, òrgan de propaganda de l'organització, que "l'autor de l'atac contra una concentració de cristians a Solingen, a Alemanya, és un soldat d'Estat Islàmic".

Segons el comunicat difós a Telegram, l'autor va dur a terme l'atac "en venjança dels musulmans morts a Palestina i a tot arreu".

Dos persones més detingudes, una d'elles un menor de quinze anys

Els fets van ocórrer divendres al voltant de les 21:40 al centre històric de Solingen i prop d'un dels escenaris on se celebrava un concert en el Festival de la Diversitat. Després d'apunyalar diverses persones de manera aleatòria, tres de les quals han mort i huit han resultat ferides, l'atacant va poder fugir enmig del caos.

El director de l'operatiu policial, Thorsten Fleiss, va informar la vesprada de dissabte que havien detingut un adolescent de quinze anys sota la sospita de conéixer prèviament l'atac i no haver actuat per a impedir-lo. Posteriorment, la policia va informar que s'havia produït un segon arrest: "Hem seguit un indici, i per això hi ha hagut una operació de les forces especials", va declarar un portaveu de la policia, després que els mitjans de comunicació alemanys avançaren que s'estava fent un registre en un centre d'acolliment de refugiats al centre de Solingen.

Segons els experts en terrorisme citats pels mitjans alemanys, és la primera vegada que el grup jihadista reivindica un atemptat a Alemanya des del 2016, quan l'extremista Anis Amri va envestir amb un camió un mercat ambulant de Nadal a Berlín i va matar tretze persones.

També et pot interessar

stats