Les protestes contra el resultat electoral a Veneçuela ja deixen vint morts i més de 1.200 detencions

Maduro sosté que els arrestos són de "criminals" que han sigut "entrenats amb temps" al Perú, Xile, Texas i Colòmbia per a després desplaçar-se a Veneçuela a exercir "terrorisme"

Manifestants detinguts a Caracas este dimarts
Manifestants detinguts a Caracas este dimarts / Leonardo Fernandez Viloria (Reuters)

Més de 1.200 persones han sigut detingudes esta setmana en protestes contra el resultat oficial de les eleccions presidencials que es van celebrar a Veneçuela diumenge, segons ha informat el mandatari Nicolás Maduro, proclamat guanyador dels comicis pel Consell Nacional Electoral (CNE) dilluns, sense el total d'actes escrutades. L'ONG Human Right Watch xifra en vint les morts de manifestants que s'han comunicat.

Maduro sosté que les detencions són de "criminals" que han sigut "entrenats amb temps" al Perú, Xile, Texas i Colòmbia per a després desplaçar-se a Veneçuela a exercir "terrorisme". Així ho ha explicat en un vídeo publicat en les xarxes socials des de Caracas, en què està envoltat de la Guàrdia Nacional Bolivariana (GNB), una policia militaritzada.

El fiscal general, Tarek William Saab, ha assenyalat que durant les protestes han resultat ferits 77 efectius de les forces de seguretat de l'Estat, 29 més que els que es registraven dimarts, quan també va informar de la mort d'un sergent a la regió d'Aragua.

El president de l'Assemblea Nacional de Veneçuela, Jorge Rodríguez, ha plantejat l'arrest de l'aspirant antichavista, Edmundo González Urrutia i la líder opositora María Corina Machado pel seu paper en les protestes contra antigovernamentals. Si es produiren estes dentencions, s'espera una escalada de la violència al país. Freddy Superlano, exdiputat opositor del partit Voluntat Popular, es troba en parador desconegut segons la família i l'antichivisme. Asseguren que va ser "segrestat" fa més de trenta hores, però el govern veneçolà ha rebatut que està "detingut i parlant molt bé."

També et pot interessar

stats