Pugen a 141 els morts pel tifó al Vietnam amb Hanoi en alerta per les inundacions

Almenys quatre morts a Tailàndia per les pluges provocades pel romanent del tifó Yagi

GXMHkv1XcAA Cim
El temporal provocat pel tifó ha deixat pluges que han provocat greus inundacions al Vietnam / EFE

Les autoritats vietnamites han elevat este dimecres a 141 els morts a causa del tifó Yagi al Vietnam, mentre que Hanoi es troba en alerta pel risc de l'augment d'inundacions a causa de la crescuda de dos rius que travessen la capital. El tifó Yagi va colpejar el Vietnam dissabte, i diumenge ja va ser rebaixat a depressió tropical, però el temporal va continuar deixant pluges que han provocat greus inundacions, corriments de terra i caiguda d'arbres al nord del país.

Segons l'últim part d'emergència, la majoria de les víctimes mortals es troben a les províncies de Cao Bang, Lao Cai i Ten Bai, mentre que a Hanoi només es va produir un mort.

El nombre de desapareguts és de 59, incloses huit persones que van caure en un riu després que el dilluns es desplomara un pont pel qual transitaven vehicles a la província del nord de Phu Tho, que va deixar almenys un mort. A més, es compten més de 760 ferits i danys en uns 48.000 habitatges i 150.000 hectàrees d'arrossars. A Hanoi, afectada per les inundacions, les autoritats temen que les riuades afecten més districtes del centre pel risc de desbordament dels rius Roig i Duong.

Almenys quatre morts a Tailàndia per les pluges del tifó Yagi

D'altra banda, almenys quatre persones han mort al nord de Tailàndia per les pluges provocades pel romanent del tifó Yagi, que ha deixat almenys 141 morts al seu pas pel Vietnam i ha perdut força fins a convertir-se en una depressió tropical.

Les copioses precipitacions han provocat corriments de terra, riuades i inundacions en diverses de les províncies del nord del país, apunta el Departament per a la Prevenció i Mitigació de Desastres.

Un corriment de terra a la població de Mae Ai, al nord de la turística província de Chiang Mai, ha deixat dos morts, quatre desapareguts i un ferit; mentre que a la veïna província de Chiang Rai han mort dos persones, precisa l'informe de l'organisme governamental.

També et pot interessar

stats